Matkakuumetta

Alkuperäinen suunnitelma oli kirjoitella viikonloppuna se paljon pyydetty teksti Suomessa opiskelusta, tai ainakin ensimmäinen sellainen osa, mutta mulla olikin ihan mielettömän mukava ja yllättävän kiireinen pitkä viikonloppu Lahdessa kyläilemässä niin en yksinkertaisesti vain ehtinyt. Sellainen on sitten luvassa loppuviikosta sillä nyt täytyy päästä hehkuttamaan tulevia matkoja! Mulla, niinkuin erittäin monella muullakin, on jatkuva matkakuume ja tästä syystä olenkin "kärsinyt" viime kuukausina kovasti kun en ollut 1.päässyt yli kuuteen kuukauteen minnekään ja 2. pitkään aikaan mitään matkaa ei ollut edes tiedossa. Joo, tiedän. Ehkä ihan vähän kuulostan ton kuuden kuukauden matkustamattomuuteni kanssa (taas) hieman (yli)dramaattiselta. 

Nyt kuitenkin on pari matkaa tiedossa, enkä malttaisi odottaa!

Osa jo arvasikin, että toinen matkoista suuntautuu minnekäs muualle kuin ikisuosikkiini Lontooseen:


Tästä tulee kymmenes visiittini kyseiseen kaupunkiin ja luvassa on ainakin ostoksia, hyvää ruokaa, drinksuja ja musikaali! Vielä pitäisi jotenkin karsia jo tässä vaiheessa erittäin pitkäksi muotoutuneesta "missä haluan syödä" listastani paikkoja pois tai muuten ei ehditä pitkän viikonlopun aikana muuta tekemäänkään. Miten mulla aina tuleekin ensimmäisenä mieleen ruoka.. 
Musikaaliakaan ei olla vielä valittu, mutta matka on vasta joulukuussa joten siihen on vielä onneksi mukavasti aikaa. Jos teillä on jotain suosikkimusikaaleja (tai inhokkeja) niin kertokaahan, jos se vaikka helpottaisi meidän päätöksentekoa! 
Koska matka tosiaan osuu joulukuun puoleenväliin niin tarkoittaa se myös sitä, että päästään kiertelemään Lontoota keskelle jouluhälinää. Jouluhan on lempparijuhlani ja vaikka jotkut jouluvalot sun muut meneekin välillä omastakin mielestä ihan yli, niin ei sitä aikaa vuodesta vaan voi olla ilolla fiilistelemättä. 
Joulukuuhun asti ei kuitenkaan onneksi tarvitse odottaa ennen ensimmäistä matkaa sillä ennen Lontoota lähdetään saman ystäväisen kanssa noin neljän päivän reissulle kaupunkiin jossa kumpikaan meistä ei ole aiemmin käynyt, nimittäin Roomaan! Matkaan on enää vajaa kuukausi, ja varattiinkin juuri viikonloppuna mukavalta vaikuttava hotelli aivan Rooman keskustasta. Nyt sitten vaan tavaamaan matkaopasta ja etsimään hyviä kävelykenkiä matkalle mukaan.
Vielä ennen Rooman matkaa pitäisi saada kasapäin opiskelujuttuja purkkiin, jotta voin rennoin ja hyvin mielin keskittyä tutkailemaan kaupunkia ja siinä lomassa tietenkin täyttämään itseäni laittomilla määrillä pizzaa ja pastaa. Täytyykin keskittää energia ja huomio seuraavat viikot oppimispäiväkirjoihin, tieteellisen kirjoittamisen harjoitustyöhön, ranskan kiemuroihin ja erääseen tenttiin jonka kovasti yritän saada kunnialla hoidettua ennen marraskuun alkua. Nyt sormet ja varpaat ristiin ettei se myöskään jää vain köyhäksi yritykseksi!

Näitä lomia odotellessa ottaisin tietenkin mielelläni vastaan kaikki vinkit joita teiltä löytyy niin Roomaan kuin Lontooseenkin liittyen! Joten jos jotain tulee mieleen niin kirjoitelkaahan mun iloksi niitä tuonne kommenttiboksiin:) 

Tekstin Lontoo kuvat on omia otoksia. Rooma kuvat puolestaan löytyy pinterestistä. 

2 comments

 1. Mahtaakohan Leijonakuningas -musikaali pyöriä siellä? Me käytiin se katsomassa Edinburghissa alkuvuonna. Kyseisen leffan suurena fanina tykkäsin valtavasti!
  Mukavia reissuja!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, taitaa pyöriä! Mietin juuri, että se voisikin ehkä olla yksi erittäin hyvä vaihtoehto:)

   Delete