Tästä se lähtee

Moii! Muistatteko vielä mut? Itse en nimittäin hetkeen edes muistanut, että mullahan on blogi. Kesä on selkeästi mulle aina sellaista suvantoaikaa tämän suhteen, mutta nyt on taas ihana syksy ja jokseenkin uudet kuviot.

Olen nyt hieman päälle viikon fiilistellyt sitä ihanaa faktaa, että olen kotona. Siis ihan koti kotona Tampereella. Tämä on pisin aika, jonka olen tässä vielä jokseenkin uudelta tuntuvassa asunnossa päässyt viettämään putkeen ja olen siitä edelleen ihan fiiliksissä. Tuntuu hyvältä olla nyt jonkin aikaa samassa paikassa. Kesällä en viettänyt kertaakaan kahta peräkkäistä viikonloppua samassa paikassa ja paikasta toiseen loikkiminen jatkui myös kesätöiden loputtua. Thaimaassa oli upeaa ja reissun aikana tulikin käytyä neljässä eri kohteessa (palataan siihen vielä myöhemmin). Sieltä lähdin melkein suoraan kesän työkavereiden kanssa jokseenkin riemukkaalle reissulle Tallinnaan, josta taas vauhdilla Lahden kautta Tampereelle.


Opiskelutkin ovat päässeet taas alkuun, vaikkakaan ei niin tehokkaasti kuin aluksi suunnittelin. Kunnianhimoinen suunnitelmani oli hoitaa pari tenttiä heti alkuun pois ja olla suunnilleen joka päivä aamusta kirjastossa. Tämän toteuttamisessa olen ollut suoraan sanottuna aika shitti. Eilinen kuvaa tilannetta aika hyvin: oltiin sovittu kaverin kanssa treffit yliopiston kirjastolle aamu ysiksi, tämä neito heräsi 20 vaille 10, oli kirjastolla vähän jälkeen 11 ja suuntasi sieltä lähes samantien syömään. Iso peukku! Mutta hei, laitetaan vielä totuttelun piikkiin. Tästä se lähtee..

Viimeiseen viikkoon on mahtunut myös paljon ekoja kertoja: ensimmäinen graduseminaari (gradun suhteen olen muuten vaihtelevasti joko super innoissani tai järkyttävässä paniikissa, välillä molempia yhtä aikaa), ensimmäinen ikinä leipomani leipä, ensimmäinen omistamani kahvinkeitin..

Nyt kuitenkin olisi vuorossa ensimmäinen kerta, kun avaan tuon vajaa 200 sivuisen tenttikirjan, joka pitäisi lukea huomiseksi. Ehkä vain siirrän sitä tenttiä eteenpäin..

2 comments

 1. Hei!
  Olen hakemassa nyt skotlantiin opiskelemaan kandia, ja mietin jos olisit voinut auttaa yhdessä asiassa. :) Olen hakemassa opiskelemaan psykologiaa, mutta haluaisin myös jatkaa saksaa (olen lukenut A-saksaa, vaikken sitä ylppäreissä kirjoitakkaan. Tein kuitenkin kielidiplomin!). Kannattaako hakea suoraan lukemaan joint honours-kurssia Psychology and German, vai kannattaisiko hakea vain Psychology ja ottaa ensimmäisenä ja toisena vuonna saksaa, kun saa valita kaksi muuta ainetta pääaineen lisäksi (eikö se jotenkin näin mene?)? Mietin lähinnä sitä, että jos mainitsen saksasta kauheasti Personal Statementissä, pilaanko mahdollisuuteni päästä Edinburghiin, kun siellä ei ole Psychology and German vaan vain pelkkä Psychology? Sinne hakisin silloin vain psykaa lukemaan, muihin (St Andrews, Glasgow, Aberdeen) hakisin joint honours.. Mietin myös että kannattaako hakea St Andrewsiin ollenkaan, olen katsonut offeritietokantoja isoryn sivulla mutta en ole vielä moneen törmännyt, joka olisi sieltä edes tarjouksen saanut... Kirjoitan ylioppilaaksi nyt keväällä, ja alustavien mukaan saisin A-englannista ja psykologiasta L:n. Loput kirjoitan keväällä ja ennusteet ovat luultavasti E-L nekin. Joten arvosanoista ei toivottavasti pitäisi olla kiinni, vaikka nykyään todella kovia rivejä vaativatkin!

  Suurkiitos avusta ja hyvää syksynjatkoa sinulle! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moi! Päätös on luonnollisesti sinun, mutta itse varsinkin psykologiaa opiskellessa tekisin ihan Single Honoursin ja valitsisin saksaa kahtena ensimmäisenä vuonna sivuaineeksi. Psykologia on todella kilpailtu ala ja Single Honours on todennäköisesti paljon hyödyllisempi tutkinto jatkoa (niin töitä kuin maisteriakin) ajatellen :) Kannattaa miettiä jo mahdollisuuksien mukaan vähän pidemmällekin kuin ne neljä vuotta ja miettiä, mikä itsestä tuntuu parhaalta ratkaisulta.
   St.Andrewsista on paha sanoa mitään, voihan se olla että sinä oot just se, joka sieltä sitten tarjouksen saakin ;)
   Paljon tsemppiä hakuun ja hyvää syksyä! Tule ihmeessä kertomaan sitten, miten kävi :)

   Delete