Herkullinen ja helppo kala korma

Satuin jokunen aika sitten sivusilmällä katsomaan Jamie Oliverin kokkailuja tv:stä ja sain kyseisestä jaksosta inspiraation kokeilla kala kormaa. Jouduin modifoimaan alkuperäistä reseptiä hippusen verran, koska läheisestä Tesco metrosta ei löytynyt ihan kaikkea, mutta tästä huolimatta lopputulos oli mitä herkullisin.

Alkuperäinen resepti löytyy täältä. Kormaan tarvitset siis:

vaaleita kalafileitä
korma pastea
kevätsipulia
kookosmaitoa
tuoretta korianteria
tuoretta chiliä
sitruunan
oliiviöljyä

basmati riisiä tai naan-leipää

 Lämmitä pannu ja lisää ripaus oliiviöljyä. Sivele kalafileiden päälle noin ruokalusikallinen korma pastea.
Laita kalafileet pannulle 'lihapuoli' alaspäin ja anna ruskistua n.10 minuuttia. Käännä fileet kun kala on saanut hieman väriä.
Kun kala on ruskistunut lisää joukkoon n. ruokalusikallinen korma pastea, kookosmaito, keväsipulien vihreät osat, korianteria sekä chiliä.
Anna kuplia parisen minuuttia ja purista sekaan sitruunanmehua.
Tässä vaiheessa voit lisätä joukkoon loput chilit, kevätsipulit ja korianteri tai voit lisätä ne vasta kun ruoka on lautasella.
Tarjoile riisin tai naan-leivän kera. Itse pidin muuten huomattavasti enemmän korman ja naan-leivän yhdistelmästä, mutta makunsa kullakin..

2 comments

  1. Kuulostaa tosi hyvältä.. luulisi kai täältä Barcelonastakin löytyvän noita aineksia, niin voisi joskus kokeilla jotain erilaista :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Varmasti löytyy jos tosta suhteellisen pienestä tescostakin löytyi :) Kokeile ihmeessä ja tule sitten kertomaan miten onnistui/mitä tykkäsit!

      Delete