Kauppahallissa lounastamassa

Kokoonnuttiin alkuviikosta parin opiskelukaverin kanssa ja lähdettiin Tampereen kauppahalliin sushilounaalle. Mä rakastan kauppahalleja ja kaikenlaisia ruokamarketteja. Jaksan aina unelmoida ja jauhaa siitä, kuinka musta olisi mahtavaa ostaa kaikki ruokatarpeet sellaisesta paikasta. Barcelonassakin ollessani taisin ihan kaikista eniten fiilistellä sitä La Boqueria markettia. Tähän unelmointiin tietenkin liittyy aina se "sitten, kun minulla on säännölliset tulot niin.." Ilmeisesti en ole näiden haaveiden kanssa ainoa ja yksi kaverikin fiilisteli aikovansa eläkepäivillä mummona painella vedettävän kauppakassinsa kanssa läheiseen kauppahalliin hakemaan tuoretta ruokaa aina aamuvarhaisella :D

Tällä kertaa jäi kuitenkin vedettävät kauppakassit vielä matkasta ja suunnattiin kauppahallissa sijaitsevaan pieneen sushibaariin Umamiin katsastamaan tarjontaa. Umamin ruokalistalta löytyy kolme vaihtoehtoa, jotka kertovat kuinka monta sushipalaa tilaukseen kuuluu, mutta ei sitä, mitä makuja siitä tulee löytymään. Nämä ilmeisesti vaihtuvat aina saatavilla olevien tuoreiden raaka-aineiden mukaan. Vegeillä kuitenkin on käsittääkseni mahdollisuus pyytää, että kaikki oman setin sushit ovat kasvisversioita.

Itse otin alkuun klassisen maukkaan miso-keiton..
ja susheista valkkasin sen pienemmän eli 8 palan setin. Pakko myöntää, että mulle iski hyvin nopeasti annoskateus. Kateus nimenomaan siksi, että sushi oli todella hyvää ja olisin mielelläni syönyt sitä enemmänkin. Tiirailinkin silmäkulmastani aavistuksen verran kateellisena vastapäistä täydempää tarjotinta.. Varmaan jokainen meistä taisi syömisen lomassa käyttää ilmaisua "suussa sulavaa" ja oltiin yksimielisesti sitä mieltä, että tänne on tultava vielä uudestaan. Voisikin siis sanoa, että olen nyt löytänyt Suomesta itselleni mieluisan sushi-paikan, joka on vieläpä kohtuu hintainen (keitto+pieni sushikasa 10€). Yksi täällä asumiseen liittyvä valittamisen aihe on siis aika poistaa listalta.
Paikan ainoa miinus on ehkä sen erittäin pieni koko. Kannattaa siis ajoittaa saapuminen hyvään aikaan varsinkin, jos on vähänkin isommalla porukalla liikenteessä.

Sushien jälkeen kierreltiin hetki tutkailemassa kauppahallin antia ja päädyttiin herkullisten leivonnaisten houkuttelemana vielä lounaan kruunaavalle kahvituokiolle. Mä fiilistelin yllättävänkin paljon latteani ja isoa palaa porkkanakakkua. En yleensä ole lainkaan makean perään, mutta tämä kyllä upposi. Suunnittelen itse asiassa jo uutta täsmäiskua kyseisen kakun perään.

Kauppahalleissa pitäisi muistaa käydä useamminkin lounastamassa/kahvilla/ostamassa ruokaa, mutta jotenkin niiden olemassaolo aina tuppaa unohtumaan.. 

2 comments

  1. Ah, kauppahallit/marketit on kyllä ihan parhaita! Edelleen muistelen lämmöllä kuinka asuin Lontoossa ihan Borough Marketin vieressä ja kävin sieltä aina ostamassa vihannekset ja hedelmät. Ah, tahdon taas kauppahallin lähellä asumaan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niin on! Sä oot kyllä asunut Lontoossa aivan loistavalla paikalla :D

      Delete