Rento päivä Reykjavikissa


Islannin loman aikana minulla oli yksi kokonainen päivä tämän suloisen ja pienen pääkaupungin tutkimiseen ja se yhdessä joidenkin retkien jälkeisten iltojen kanssa tuntui riittävän oikein mallikkaasti. Reykjavik on sen verran pieni ja kompakti ettei sitä varten tarvitse varata useampaa päivää ja sen suloisuudesta huolimatta maan todelliset helmet löytyvät kaupungin ulkopuolelta.

Mutta mitä kaikkea rentoon päivään Reykjavikissa voisi sitten ainakin mahduttaa?Hallgrimskirkja

Hallgrimskirkja on yksi Reykjavikin suosituimmista nähtävyyksistä ja kohoaa Skólavörðustígur- kadun päässä 74,5 metrin korkeuteen. Ylhäällä sijaitsevaan kupoliin pääsee hissillä ihailemaan Reykjavikin värikkäitä taloja ja merimaisemaa.

Street art ja värikkäät talot

Mielestäni Reykjavikissa on melkein parhainta vain kävellä ympäriinsä bongaillen katutaidetta, värikkäitä taloja ja söpöjä kahviloita. Kaupunki on todella kompakti kävellä ja myös hyvin turvallinen, joten siellä voi huoletta loikkia minne mieli vetää. Välillä voi vaikka piipahtaa johonkin lukuisista söpöistä kahviloista lämmittelemään ja lepuuttamaan jalkoja.


Somia putiikkeja ja ostoksia

Reykjavik ei ehkä ole se halvin shoppailupaikka, mutta jos kukkaroaan raaskii hieman raoittaa voi siellä tehdä hyviä ostoksia. Laugavegur on Islannin pääkatu ja mm. Voguessa tituleerattu Reykjavikin cooleimmaksi kaduksi, jonne kannattaa suunnata ensimmäiseksi.

Itselleni mukaan tarttui mm. kunnon islantilainen lopapeysa, lämmin 66north fleece ja kirja Islannin taruolennoista. Yksi suositelluimmista paikoista kunnon aidon käsinneulotun lopapeysan ostamiseen on the handknitting association of Iceland, joiden liikkeitä löytyy Reykjavikin keskustasta parikin kappaletta. Hinta näille villapaidoille kohoaa helposti yli satasen. Kirjoja kannattaa käydä hipelöimässä ainakin Mál og Menningissä (Laugavegur 18) ja 66north on loistava kohde, jos tuntuu että lämpimiä vaatteita saisi olla lisää. Reykjavik on myös täynnä paikallisten suunnittelijoiden putiikkeja, designia ja tietenkin hauskoja tuliaisia. Näitä kannattaa käydä vilkaisemassa ainakin Kraum ja Kiosk- liikkeissä. 

Rentoon päivään mahtuu tietenkin myös herkullista ruokaa, josta luvassa ihan oma postauksensa. Vähän aktiivisempaan päivään voi lisätä vaikkapa myös museokierroksen ja päivän päätteeksi rentoutumista jossain paikallisista lämpimistä altaista. Itse en koko loman aikana malttanut jäädä lillumaan yhteenkään kuumaan lähteeseen tai altaaseen, kun oli niin paljon muuta nähtävää. Seuraavalla kerralla sitten..

No comments