Nusa Ceningan ja ihana Svaha private villas

Vietettyäni kolme yötä Lembonganilla, lähdin seuraaviksi päiviksi viettämään vielä rennompaa ja hiljaisempaa eloa viereiselle Ceninganin saarella. Nusa Ceningan on kolmesta Nusa- saaresta pienin ja ainakin toistaiseksi todella hiljainen. Lembongania ja Ceningania yhdistää keltainen silta, jota pitkin pääsee saarelta toiselle skootterilla tai kävellen. Autoja siitä ei kulje.

Oma ensiajatukseni Nusa Ceninganista oli, että mä rakastan tätä paikkaa. Istuin tulevan majoituspaikkani omistajan Wayanin kyydissä skootterin takana, nautin ihanasta tuulenvireestä ja katselin keltaisen sillan ohitettuamme turkoosia merta, somaa pujottelevaa pikkukatuja, kadun vierustella kulkevia kukkoja ja oikealla avautuvaa maisemaa merileväfarmille.

Hetken ajettuamme Wayan kaartoi skootterin oikealle, ilmoitti että ollaan perillä ja kommentoi, että heidän paikkansa on sitten kovin pieni. Pienihän se oli, mutta todella soma. Pienellä sisäpihalla sijaitsee respa/baari, hieman istumatilaa, kauniita kukkia ja soliseva pieni suihkulähde. Sisäpihalta on kulku kolmeen villaan, joissa jokaisessa on oma pieni suojattu piha ja uima-allas, jonka reunustalla oli ihana nauttia sekä aurinkoisista iltapäivistä että iltojen upeista tähtitaivaista. Kahdesta villasta on myös merinäköala, omani oli se kolmas ilman sillä varatessani juuri ne kaksi muuta oli jo varattuina. 

Villa oli aika pieni, mutta ihastuin siihen välittömästi ja aloin mielessäni visioimaan kuinka se olisi itselleni vaikka pidemmäksikin aikaa täydellinen asuinpaikka. Keskellä huonetta on pehmeä hyttysverkoin suojattu parisänky, jonka lisäksi villassa on hieman laskutilaa, pienen pieni jääkaappi ja tv. Toiselta seunustalta aukeaa liukuovi osittain katottuun kylpyhuoneeseen ulkosuihkulla ja aimo annoksella luonnonvaloa.

Aina edellisenä iltana toinen Wayanin sisarista kävi kyselemässä seuraavalle aamulle aamupalatoiveita. Valittavana oli erilaisia hedelmämehuja, kahvia, teetä, hedelmälautanen, muroja, kananmunaa mielen mukaan, pekonia ja makkaraa. Lisäksi sain valita mihin aikaan kello 7 ja 10 välillä halusin aamupalani tarjoiltavan. Näiden toiveiden mukaan aamiainen aamuisin valmistettiin ja katettiin täsmällisesti omalle pikku terassilleni. Aamuisin olikin täydellistä herätä hyttysverkon takaa pehmeästä sängystä terassilla odottavaan ruokaan ja tuoreeseen kahviin.

Svaha private villas sijaitsee aivan le pirate beach clubin vieressä (joka tosin ei paikkani tehnyt itseeni minkäänlaista vaikutusta) ja super läheltä löytyy myös pari loistavaa ravintolaa, joista voit tilata room servicen kautta ruuat myös omalle villallesi. Itse tein juuri näin viimeisenä iltana Ceninganilla, jollon olin liian väsynyt liikkuakseni enää minnekään. 

Toivottavasti pääsen vierailemaan täällä viedä uudestaan ja saan silloin napattua villan merinäköalalla! Suosittelen lämpimästi. 


No comments