Iloinen ja innostunut

Täällä alkaa olemaan ihastuttavan iloinen viikonloppu ja oikeastaan loistava koko viikko kohta takanapäin. En olisi alkuviikosta osannut lainkaan kuvitella minkälaisissa fiiliksissä tätä sunnuntai iltaa tulen laiskasti viettämään. Tähän iloiseen ja äärimmäisen innostuneeseen fiilikseen on montakin syytä ja koska blogiin on aina parasta jakaa aidon iloista fiilistä sellaisten tuskaisten tekstien sijaan niin ajattelin vähän kirjoitella tästä kaikesta kivasta (parilla jouluisella King's road/Oxford Street kuvalla varustettuna):) Tässä postauksessa luvassa on niin innostusta tulevaisuudensuunnitelmista jotka alkaa vihdoin vähitellen kunnolla avautumaan, uusia tuttavuuksia, hyvää smoothieta ja yksi aivan loistava ravintolasuositus!
Käytin juuri muuten blogitekstissä hymiötä, että niin iloisella fiiliksellä mennään tällä kertaa.
 Olen joskus aiemmin tainnut mainita, että ensi vuoden suunnitelmissa on niin mahdollisia hakuja tiettyihin City firmoihin kuin yliopistoihinkin. Molemmissa on tapahtunut jotain edistystä! Laitettuani hakemuksia kaiken maailman työkokemus/tutustumisjuttuihin sain alkuviikosta yhdestä firmasta mieluista sähköpostia; minut on hakemuksen perusteella valittu joulukuun alussa olevaan päivän työkokemus/tutustumiseen kyseisessä firmassa! Vaikka kyseessä onkin vaan yhden päivän visiitti niin siitä on tulevaisuudensuunnitelmien selvittelyssä sekä kyseisen alan firmoihin hakiessa iso hyöty ja olen todella innoissani tästä mahdollisuudesta mennä vähän tarkemmin tutkailemaan tätä uravaihtoehtoa. Lisäksi olin torstai iltana erään toisen firman (samaa alaa kylläkin) järjestämässä iltatapahtumassa jossa pääsin juttelemaan mm. nykyisten työntekijöiden kanssa hyvän viinin kera. Se hyvä viini oli kyllä pelottava lisä, varsinkin kun tyhjät lasit täytettiin melkein samantien. Ei sitä ihan välttämättä haluaisi olla vahingossa humalassa firmassa jossa toivoisit joskus olevasi vielä töissä :D Visiitti valotti paljon urasuunnitelmia ja tykästyin firman ilmapiiriin ja työmahdollisuuksiin sen verran paljon, että taidan laittaa sinne pian työhakemuksen (vaikka sisäänpääsymahdollisuudet ovatkin erittäin pienet!). Aina kannattaa kokeilla!
Toisena vaihtoehtona ensi syksylle on opiskelujen jatkaminen ja mainitsinkin aiemmin hakevani ainakin Amsterdamiin ja Lundiin. Hetken mietinnän jälkeen päätin lisätä listalle pari kohtuullisen hyvämaineista yliopistoa Briteissä. Näin niistä karttamistani lukuvuosimaksuista huolimatta. Molemmissa yliopistoissa oli vaan niin omiin kiinnostuksiin osuvat kurssitarjonnat ja tulevaisuuden työnhaun kannalta hyvä sijainti, että oli vaan ihan pakko! Tähän myös liittyi pientä uteliaisuutta sen suhteen, että pääsisinkö sisään vai en. Lähetin hakemukset suhteellisen ajoissa, koska toiveissa oli että edes jostain yliopistosta kuuluisi jotain ennen joululomien alkua. Yliopistojen sivuilla kun kehotetaan varautumaan ainakin noin 3-4 viikon odotteluaikaan, siitä hetkestä kun hakemus on valmis (eli kun molemmat suosittelijat ovat ladanneet suosituksensa). Mutta arvatkaa mitä? Meni tasan viikko ja sain ykkössuosikistani eli UCL:stä (University College London) unconditional offerin! Tämä saattoi aiheuttaa ehkä ihan pienen riemunkiljahduksen. Kavereiden mukaan se oli ihan selvää, että hyvillä suosituksillani ja 1stin keskiarvolla pääsisin, mutta itse olen aina vähän sillä kannalla ettei sitä ikinä tiedä..hyviä hakijoita on aina paljon. Kuitenkin, UCL on maineeltaan suhteellisen loistava yliopisto (QSn maailman rankingissä jopa sijalla neljä) enkä voisi toivoa parempaa kurssivalikoimaa. Lisäksi tykkään yliopiston kampuksesta, joten tämä on enemmän kuin loistava vaihtoehto ensi syksyksi ja takaisi myös muuton Lontooseen! Uskomattoman helpottavaa tietää jo tässä vaiheessa, että ensi syksyksi todella on joka tapauksessa tiedossa jotain mieluista.
 Viikko on muutenkin mennyt mieluisissa merkeissä kavereita ja uusia tuttavuuksia tavatessa. Lentäessäni tänne istuin koneessa todella mukavan tytön vieressä, jonka kanssa päädyttiin juoruamaan koko matka aina Lontoon Victoriaan asti. Meille selvisi hyvin pian, että meillä oli melkein pelottavan paljon yhteistä ja päätettiin treffata Lontoossa ollessa. Perjantaina suunnaattiin sitten Kings Roadilla olevaan tanskalaiseen Joe&Juice 'mehubaariin' josta saa loistavia smoothieita ja herkkuja voileipiä. Oli todella hauskaa ja ihan huippua kuinka voikaan tutustua mukaviin ihmisiin kun vaan käy vieruskaverinsa kanssa koneessa juttelemaan niitä näitä. Tämän jälkeen suuntasin vielä C:n kanssa Kings yliopiston opiskelijabaariin treffaamaan yhteistä Glasgow ajan tuttavaamme sekä kahta C:n tanskalaista kaveria. Ilta kuluikin nopeasti hauskassa seurassa parin drinkin kera.
Eilen urheilun täyttämän iltapäivän jälkeen lähdettiin C:n kanssa illalliselle tämän enon ja serkkujen kanssa. Hauskan ja rennon enon olin tavannut ennenkin ja ilokseni huomasin pian, että serkutkin olivat oikein leppoisaa seuraa. Ravintola johon suunnattiin on C:n ja sukulaisten yksi Lontoon vakioista. Paikka on nimeltään La Famiglia ja sijaitsee World's Endissä. Eli siis Kensington/Chelseasssa King's roadin tienoilla ei Pirates of the Caribbean elokuvassa. Ilmapiiri tässä perheravintolassa on ihanan kodikas ja ennenkaikkea ruoka on todella hyvää! Annoskoot olivat juuri sopivat kolmeen ruokalajiin ja jokainen ruokalaji aiheutti pöydän ympärillä hyvin hyväksyvää muminaa. Suosittelen ehdottomasti, että pääruuan kanssa kannattaa ottaa useampia herkullisesti valmistettuja vihanneksia jaettavaksi (parsakaali ja kesäkurpitsa ovat ainakin ehdottomat mutta suosittelisin myös pinaattia!). Yksi parhaimmista ravintolakokemuksista ehkä ikinä! Jos päädytte kokeilemaan niin tulkaa kertomaan mitä piditte paikasta.

Nyt täytyy juosta! Päätettiinkin päättää sunnuntai laiskottelut vähän lyhyeen ja suunnata Covent Gardeniin burgereille ja siitä Leicester Squarille leffaan. C tuossa jo hoputtaa aika kiihkeästi, joten ehkä olisi aika mennä vaihtamaan vaatteet ja suunnata ulos. Mukavaa sunnuntai iltaa kaikille!

Sorry, no proper English translation (at least not yet). Too much text and too little time!Have to run!

6 comments

 1. Hieno juttu, onneksi olkoon UCL:n paikasta! Ja muutto Lontooseen olisi tietysti hieno bonus ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Olishan se kieltämättä loistava bonus :)

   Delete
 2. Onneksi olkoon opiskelupaikasta ja harjoittelupäivään pääsystä! Mä olen itsekin hakenut nyt unelmatyöpaikkani grad schemeen, yritän olla toivomatta liikoja, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Tosin mua stressaa pelkkä ajatus siitä, että jos pääsen eteenpäin tässä niin edessä olisi vielä nettitesti, puhelinhaastattelu ja assessment centre, liikaa panikoitavaa haha.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Tiedän niiin mitä tarkotat tolla..et jos sattuu ihmeen kaupalla pääsemään siitä itse hakemusvaiheesta eteenpäin niin edessä on vielä kaiken maailman testit, useampi haastattelu, assessment centre kauheine tehtävineen jne jne..hieman tuskastuttaa pelkkä ajatuskin. Mutta paljon tsemppiä sullekin! Toivottavasti saat sen paikan! :)

   Delete
 3. Kuulostaa tosi hyvältä. Onnittelut yliopiston tarjouksesta ja työpaikkamahdollisuuksista myös! Mitä maisteriohjelmia olet hakenut? En muista ootko aiemmin niistä blogissa maininnut.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos!:) En oo itse asiassa tainnut ollenkaan mainita. MSc in Security Studies on se mitä hain UCL:ään tekemään ja Amsterdamiin hain LLM Law and Politics of International Security maisteriin.

   Delete