Jouluinen Lontoo

Nyt on kymmenes vierailu Lontoossa paketissa ja olihan siellä juuri niin mukavaa kuin odotinkin. Varsinaiselta ulkomaanmatkaltahan se ei missään vaiheessa tuntunut, koska kaupunki oli jo niin tuttu ja näin niiden parin päivän aikana monta vanhaa sinne parin vuoden sisään muuttanutta opiskelukaveria, joiden kanssa vietin Glasgowssa neljä vuotta. Matkan teema oli täysin keskittynyt kavereiden tapaamisen lisäksi ruokaan ja siihen liittyvät ravintolavinkit ajattelin jakaa vähän myöhemmin. Nyt kuitenkin vuodenaikaan ja joulun odotukseen sopii parhaiten jouluisen Lontoon ihastelu.

Siellä oli vaan niin ihanan jouluista, ja pääosin se oli tehty niin ettei tullut sellaista värimelska oloa. Tiedättekös, vähän sellaista kuin joulupukki olisi vaan oksentanut jouluvaloja ympäriinsä. Lontoo oli aurinkoisesta säästään ja joistain puissa vielä sinnittelevistä lehdistä huolimatta huomattavasti jouluisemman oloinen kuin esimerkiksi Tampere.
Nyt oon raahautunut vanhempieni luokse joulun viettoon ja suunnitelmissa on ottaa vaan rennosti. Maltoin jättää pari koulukirjaakin kotiin, jotten väkisin lukisi niitä tai potisi huonoa omaatuntoa siitä, että pitäisi lukea, kun ne ovat mukana. Latasin sen sijaan juuri kindlelleni kasan hömppiä jouluaiheisia kirjoja, joiden parissa ajattelin viettää tulevat päivät. Nyt odottelen innolla illaksi kovasti luvattua lumisadetta, huomista joulukuusen koristelua (ajattelin testata vanhempieni huumoria koristelemalla kuusesta sellaisen överin jenkki-tyylisen joulukuusen) ja ennen kaikkea joulukinkkua sinapilla (sitä Auran tai Turun Sinapin vihreä viivaista versiota sen olla pitää).

No comments