My english video

Ajattelin astua pois mukavuusalueeltani ja tehdä Suklaata ja kahvia -blogin innoittamana tällaisen videopostauksen, ensimmäistä kertaa ikinä, höpötellen englanniksi. En jaksanut lähteä editoimaan sitä mitenkään tai vastaavaa, ja tuollainen höpöttelijä ja hieman levottomasti liikkuva mä kuitenkin olen ihan "oikeassakin elämässä."  Heh.

Mä siis asuin ja opiskelin Glasgowssa nelisen vuotta ja vietin suurimman osan viime syksystä Lontoossa. Siitä, kun oon viimeksi päivittäin puhunut englantia on tosin jo aika pitkä aika..

Aika jäätävä muuten tuo alun still- kuva..

6 comments

 1. Hyvältä kuulostaa :) En kuule Glasun aksenttia (hyvä niin, se on kyl jotain aivan muuta :D), ja formula-kuskilta et ainakaan kuulosta :D Kiva että teit videon, oli hauska katsoa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ja jajoo, eiköhän se todella ole pääasia etten neljän vuoden opiskelun jälkeen kuulosta formula-kuskilta :D

   Delete
 2. Kiva video :) Hassua, että sanoit ettet kuulosta brittiläiseltä, minusta mä kyllä kuulen ihan selkeetä skottiaksenttia! Mä asuin kans Skotlannissa, mutta aussikämppisten kanssa, joten multa kyseltiin usein että oonko Australiasta. Nyt monen vuoden Kanadassa asumisen jälkeen aksentti on varmasti pohjois-amerikkalainen! Tosi kiva idea tällanen videopostas, koska eihän sitä tosiaan tiedä miltä ne bloggaajat kuulostavat :) Tiiä vaikka itsekin innostun tässä kehittään samanlaista...:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sitä on ite yllättävän hankala hahmottaa miltä kuulostaa:) Oon kyllä saanut Lontoossa tuntemattomilta kyselyjä siitä oonko Pohjois-Englannista/Skotlannista, joten ehkä mulla sitten on ainakin jossain määrin sellainen aksentti. Mulla myös oli kahtena viimeisenä vuotena kämppiksinä tytöt Pohjois-Englannista ja Skotlannista. Toivottavasti innostut säkin tekemään, olis hauska kuulla! :)

   Delete
 3. Hei! Oon nyt lukion ekalla ja jo jonkin aikaa on ollut mielessä, että lähtisin lukion jälkeen skotlantiin yliopistoon. Oliko sinulla paljon säästöjä, muita tuloja tms. kun lähdit? Ja millaisia kokemuksia, omia tai kuultuja, olisi Glasgowsta (Uni of Glasgow), Edinburghista (Uni of Edinburgh) ja Aberdeenista (Uni of Aberdeen)?

  Ps. kiva blogi, luin molemmat läpi yhtenä päivänä mutten saanut silloin aikaiseksi kommentoida... :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heips! Aika vaikuttavaa, että oot noin lyhyessä ajassa jaksanut lukea näitä noin paljon läpi :D

   Kannattaa vielä vilkaista tuon ylhäällä olevan University- kohdan tekstit, siellä oon vastaillut tosi paljon kysymyksiin liittyen Skotlannissa opiskeluun. Tosta oikeasta reunasta löytyy myös suosituimpien postausten joukosta noita kysymys-vastaus postauksia. Mutta mutta, mulla ei muistaakseni ollut paljoa säästöjä kuin lähdin. Olin ollut jonkin verran töissä ja sitten nostin surutta jonkin verran opintolainaa. Niillä eleli ihan mukavasti :) Aberdeenista olen kuullut paljon hyvää, mutta en mitään tarkempaa. Ystäväni teki maisterin Edinburghissa ja tuntui pitävän yliopistosta ja kaupungista todella paljon. Arvostettu yliopisto se ainakin on. Itse tosiaan opiskelin Glasgown yliopistossa ja todella rakastin aikaani ja opiskelua siellä. Kaikissa paikoissa on tietysti niitä ärsyttäviäkin puolia, mutta voin omien kokemusten perusteella suositella Glasgown yliopistoa todella lämpimästi! :)

   Delete