Pääsiäisen meiningit ja musanostalgiaa

Ajelin juuri käymään kotona Tampereella ja oli ehkä sarjassamme tylsimmät automatkat ikinä. Jo ennen puoliväliä oma lauluäänikin alkoi musiikin läpi sattumaan korviin, eikä siinä voinut sitten loppumatkasta muuta kuin fiilistellä radiosta tullutta musiikkia ihan hiljaa..ja pohtia, miten hiton tylsää voikin olla ajaa vain suoraa tietä. Lisäksi Lahti-Tampere väli täytyy kuulua ärsyttävimpiin ajomatkoihin ikinä. Siinä matkalla, kun saat vielä olla koko ajan kyttäämässä niitä saamarin tolppia. Ylinopeussakot, kun kuuluu turhimpaan rahanmenoon ikinä. Nyt nautin tästä kotona olosta vajaan vuorokauden ja ajan takaisin. Hah.

Olen siis ollut Lahdessa päin töissä ja viettämässä perheen kesken pääsiäistä. Tähän väliin oli kiva saada pieni piipahdus kotiin (olin jopa saanut parin viikon poissaolon aikana ihan oikeaa postia ja toinen kukkakin oli ihan henkihievereissään). Pääsyy tähän pikavierailuun tosin on huominen työhyvinvoinnin tentti, jota tapani mukaan siirsin niin pitkään kunnes en enää voinut siirtää sitä. Toivottavasti siellä kysytään jotain, mistä tiedän kunnolla jotain. On muuten hieman noloa vetäistä kyseisestä tentistä joku ykkönen. Joudun suuntaamaan jo huomenna takaisin, koska keskiviikkona alkaa puolestaan seuraava vajaan viikon työpätkä vaalitoimitsijana (muistakaahan ihmiset käydä äänestämässä!).

Pääsiäinen meni siis aika rennosti. Kävin kummityttöni 9v kakkukahveilla ja yritin saada jotain kouluhommia edistymään. Keksin muuten loistavan keinon, miten saan opiskeltua myös vanhemmillani rauhassa: kuulosuojaimet! Ostin itselleni viime vuonna töihin sellaiset radiolla varustetut, jotka ovat kesästä lähtien vain lojuneet käyttämättömänä vanhempieni kaapissa. Kunnes siis nyt keksin valjastaa ne uuteen käyttöön. Toki nekään eivät toimi silloin, kun vanhempani innostuvat fiilistelemään vanhaa musiikkia ja vähän väliä toinen niistä hyppii edessä "Marika, tuu äkkiä katsomaan." Sitten kipittelet olohuoneeseen ja siellä jättimäisessä telkassa pyörii jotain tälläistä:


 Mun seuraavan baarireissun movet on siinä. Milloin sellainen sitten ikinä tuleekaan tapahtumaan..

 Ei muuten ollut ensimmäinen kerta, kun päädytään vanhempieni kanssa kaivamaan, mitä ihmeellisempiä ja hauskempia vanhoja hittejä esiin. Jo lapsosena rakastin käydä läpi vanhempieni LP-levyjen ja nauhoitettujen kasettien kokoelmaa. Sieltä löytyi aina kaikkea suomi-iskelmästä ABBA:an ja vähän rokahtavampaan meininkiin. Ehkä juuri siitä johtuen muhun uppoaa nykyään vähän kaikki aina Rammsteinista Lady Gagaan ja Tchaikovskyyn.

Tällä kertaa  nostalgiapoiminnoissa löytyi muun muassa seuraavia klippejä:
Tuota viimeistä kuulemma kuunneltiin vielä esimerkiksi automatkoilla urakalla, kun olin juuri syntynyt. Mulla oli siis vauvamusat kohdillaan.

2 comments

 1. Mäkin kuuntelen nykyään ihan kaikenlaista musiikkia ja varmaan myös osittain sen takia, että mullekin lapsena soitettiin kaikkea mahdollista musiikkia, mm. Dean Martinia, Straussia, Chemical Brothersia ja Michael Jacksonia (ja joskus myös niitä perinteisiä lastenlauluja :p)
  Nää kaikki oli mulle jostain syystä ihan uusia tuttavuuksia, Smokie oli ainut jonka edes tiesin ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, kyllä mullekin taidettiin myös ihan niitä perinteisempiäkin lallatuksia soittaa.. Loistavaa, täähän oli sitten sulle samalla sellainen hyvä uusi kasaripläjäys :D

   Delete