Kevääksi kait muille maille

Mun koko vaihtoonhaku on ollut sellaista pientä vuoristorataa. Ennen viime syksyä olin varma, että hakisin (en tosin ollut varma, että minne), sitten en halunnutkaan hakea, sitten mietin varsinaisen hakuajan jälkeen josko olisi sittenkin pitänyt hakea ja kohtalaisen ex-tempore päädyin täydennyshaussa hakemaan.

Epäröin vaihtoon hakemista osittain, koska tein sen koko kandini jo ulkomailla. Pähkäilin myös sitä, olenko liian vanha lähtemään, viivästyttääkö se opintojani, varsinkin kun haluan sisällyttää tutkintoon myös pääaineen harjoittelun, ja haittaako se edes, jos viivästyttää. Yliopistolla oltiin kuitenkin todella kannustavia ja erityisesti meidän politiikan kv koordinaattori oli sitä mieltä, että sinne vaan ja vaikka opiskelemaan sinne mennäänkin niin ei niistä siellä suoritettavista opintopisteistä kannata liikaa stressata.

Kohde oli mielessä oikeastaan jo ennen vuodenvaihdetta, mutta en kuitenkaan tosiaan hakenut varsinaisessa haussa. Täydennyshaun lähestyessä mieltä kuitenkin kävi kaivelemaan hakematta jättäminen ja päätin, että jos se ehdoton ykköskohteeni sinne täydennyshakuun vielä ilmestyy niin haen. Näin tapahtui, hain ja sain sen paikan. Lähden siis (ellen jostain syystä tässä vielä muuta mieltäni) helmikuussa viettämään kevättä..Roomaan!

Olen tainnut aiemminkin mainita, kuinka mulle tuli Roomassa vieraillessani sellainen olo, että haluaisin viettää kaupungissa enemmän aikaa ja tutkailla, mitä kaikkea sillä onkaan niin kulttuurin, historian kuin ruuan ja juomankin puolesta tarjottavana. Kuinka myös haluaisin oppia edes vähän italiaa (osaan tällä hetkellä ehkä kolme sanaa) ja matkustella Italiassa myös Rooman ulkopuolella. Tällä hetkellä mielessä on must-kohteina ainakin Firenze, Napoli ja Sisilia. Ajattelin, että olisi lisäksi mielenkiintoista asua vähän aikaa Etelä- Euroopan puolella. Tarkastin itse asiassa jo Roomassa lomalla ollessani löytyykö se meidän laitoksen vaihtopaikoista ja löytyihän se. Mikä täydellinen mahdollisuus lähteä siis koko kevääksi Italiaan..
Itseäni oikeastaan huvittaa aika paljon, kuinka aika ajoin vaan tulee mieleen, että olen lähdössä kevääksi Roomaan ja tekisi vaan mieli käydä hyppimään ilosta. Onneksi jonkinlainen impulssien kontrolli pelittää enkä ala, mitä ihmeellisemmissä paikoissa, heilumaan ihan holtittomasti. Välillä tulee kuitenkin hetkiä, jolloin jostain syystä kyseenalaistan tämän koko päätöksen rationaalisuuden ja sen pitäisikö sittenkään..palatakseni taas hetken päästä hihkumaan innosta, jota seuraa usein jakso jolloin en edes päiviin muista, että olen lähdössä. Loppujen lopuksi kyseessähän on vain nelisen kuukautta, mutta se tuntuu jotenkin ihan täydelliseltä pituudelta tähän väliin. Lisäksi kyseessä on vielä kevät, keväinen Rooma, keväinen Italia.

Tästä Erasmus-vaihdosta tuskin tulee kovin "perinteinen" biletyskeskeinen pätkä, vaan enemmänkin tulee keskityttyä kaikkeen muuhun. Opintojen puolestahan ei sinänsä tarvitse ottaa stressiä, koska maisteriin tarvittavat kurssit pitäisi olla vaihtoon mennessä aika pitkälti paketissa. Ainoastaan täytyy katsella, että suorituksia tulee tarpeeksi, jotta saan pitää sekä opinto että Erasmus-tuet. Lopullinen opintopistemäärä tulee varmasti riippumaan hyvin paljon tarjolla olevista kursseista. Gradun olisi myös tarkoitus edistyä tuona aikana edes jonkin verran, edellyttäen tietenkin että saan sen ennen sitä edes alkuun..Roomasta puhuminen tuntuu siinä mielessä vähän hassulta, että siihen on vielä todella pitkä aika. Lähtö on helmikuun alussa ja olen tiennyt huhtikuun puolen välin tienoilta asti saaneeni paikan ainakin kotiyliopistoni puolesta. Jollain tavalla hahmotuskyky ei vielä oikein ylety sinne asti. Kuitenkin, jos satutte tätä vielä yli puolen vuoden päästä lukemaan, niin tukikohdaksi vaihtuu sitten hyvin todennäköisesti Rooma ja sehän tulee varmasti näkymään täälläkin. Tuleva vuosi tulee kieltämättä olemaan kaiken kaikkiaan aika Välimerellinen: syksyn Maltan lomaa seuraa kevät Italiassa. Ei yhtään hassumpaa..

8 comments

 1. Oi, miten hieno! Onneksi olkoon :) Varmasti hyvä päätös. Oikeesti, mikä kiire on kellään valmistua, töitä ehtii aina tehdä. Mä en ole vielä päässyt edes käymään Roomassa, joten reissu sinne on toistaiseksi suunnitteilla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitoksia..kyllä se varmaan on ihan hyvä päätös :D Ehkä siihen osaa suhtautua vähän "paremmin" kunhan koko juttu alkaa tulemaan vähän ajankohtaisemmaksi. Roomassa kannattaa ehdottomasti käydä edes sen kerran! Tulette sitten ensi keväänä ;)

   Delete
 2. Wau, mahtava homma - onneksi olkoon! Keväinen Rooma kuulostaa ihan mielettömältä ja Italia on nyt vaan niin ihana!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Italia on kyllä ihan mieletön..en oo ihan varma kummasta olisin enemmän innoissani, kevään asumisesta Roomassa vai mahdollisuudesta matkustella ympäri keväistä Italiaa.

   Delete
 3. Vautsi, kevät Roomassa! Onneksi olkoon! Mä olen käynyt Roomassa kahdesti ja se on tosiaan hieno kaupunki. Siellä riittää opiskelun oheen varmasti nähtävää ja tietenkin syömistä! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Uskoisin joo ettei sieltä tekeminen lopu kesken..ja voi olla, että takaisin tullessa on housutkin sitten koon isompia :D

   Delete
 4. Kuulostaa kyllä upealta mahdollisuudelta! Saako muuten kysyä, että millä politiikan maisterilinjalla opiskelet Tampereella, mä nimittäin otin sieltä(kin) vastaan maisteripaikan syksylle, kv-politiikan puolelta mäkin :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tietenkin saapi kysyä :D Kv-politiikan linjalla opiskelen!

   Delete