Kesäistä arkea

Näiden kirjoitusten aloittaminen tuntuu joskus ihan uskomattoman vaikealta, varsinkin jos ei ole hetkeen tänne höpötellyt. Vähän samantyylistä tuskaa kuin joskus akateemisten esseiden kanssa: tiedät, mitä haluat sanoa ja mielessä ehkä jo pyörii jotain enemmän tai vähemmän oikeasti nerokkaita lauseita joihinkin kohtiin esseetä, mutta alkuun ei vaan meinaa päästä millään. Jonkinlainen kuulumisten päivitys on kuitenkin saatava kehiin, jotta kirjoittaminen alkaa taas luistaa..toivottavasti.Kesä on todellakin kliseisesti mennyt kuin siivillä. Työpäivät tuntuu menevän aina hujauksessa ja vapaa-aikakin vierähtää kavereiden kanssa pyöriessä ja ihan vain oleillessa. Olen lisäksi innostunut viime viikkoina leipomisesta, kun työkaverini ilmoittivat olevansa mielellään koekaniineja. Olenkin nyt parina viikkona kuskaillut töihin leivonnaisia, jotka ovat käyneet loistavasti kaupaksi. Ehkä mä en olekaan niin toivoton leipuri kuin olen kuvitellut..


Olen myös kesällä alkanut ryystämään kahvia aamuvuoroissa itselleni huolestuttavalla tahdilla..mustana. Mikrokahveiluun olen onneksi sortunut toistaiseksi vain kerran eräänä hyvin tuskaisena ja väsyneenä aamuna. Muuten kylmenneen kahvin työntäminen mikroon uuden keittämisen sijaan on mulle konseptina vielä mystinen, pirun pahaahan se nimittäin on! Nyt ollaan joka tapauksessa siinä pisteessä, että neiti "en ole keittänyt kahvia kuin kerran elämässäni" on alkanut vähitellen pitämään kahvinkeitintä tarpeellisena keittiökoneena ja harkitsemaan moisen ostamista kotiinkin..
Havahduin eilen illalla töissä kahvikupin lomassa yhtäkkiä siihen todellisuuteen, että kohta on itse asiassa jo elokuu ja tämä kesä vetelee jo vähitellen viimeisiään. Tänä vuonna on tosin tuntunut siltä ettei kesä oikeastaan ole vielä alkanutkaan. Osittain säiden vuoksi ja osittain varmasti sen takia, että omalla kohdallani parhaimmat kesämenot ovat vasta edessä.

Aiemmin mainitsemani Maltan-reissun lisäksi luvassa on ainakin Flow-festarit jonne sain kerrankin aikaiseksi hankkia liput (tulee siis vuosien yrityksen jälkeen oikeasti mentyä) sekä kohtalaisen spontaanista mielijohteesta toteutukseen lähtenyt kahden viikon lomamatka ihanan ystäväni luo Thaimaahan elo-syyskuussa. Vierailin siellä viimeksi hieman yli kaksi vuotta sitten, jolloin arkipäivät vierähti Bangkokissa ja viikonloppuisin käytiin pyörimässä Koh Samedilla, Kuala Lumpurissa ja Cha-amissa. Tällä kertaa suunnitelmiin kuuluu ainakin drinksuja jollain Bangkokin hulppeista kattobaareista, herkullisesta thai-ruuasta nauttimista, rannalla/altaalla rentoutumista Hua Hinissä ja visiitti Kanchanaburiin. En malta odottaa!

No comments