Ihanaa Itsenäisyyspäivää!

Mulla oli eilen synttärit. Täytin 26 eli olen vielä siis ihan täysin lapsonen. Tänään taas Suomi-neito täyttää 96 vuotta eli meillä on aika lailla tasan 70 vuotta ikäeroa. Ei loppujen lopuksi mikään ihan älyttömän paha ikäero. No eih, ihan tosissaan kuitenkin.. Askartelin äsken paremman puutteessa kuvassa näkyvän Suomen lipun (tiedän, en osaa leikata suoraan) ja aion tänään sytyttää vielä kynttilän palamaan samalla kun katselen Areenasta Itsenäisyyspäivän vastaanottoa. Vaikka tulevaisuudensuunnitelmani ovatkin pääosin aika ulkomaapainoitteiset ja vaikka Suomeen jääminen pysyvästi tällä hetkellä ei löydy toivelistani kärjestä, on Suomi silti aina se rakas kotimaa jota olen oppinut arvostamaan ihan uudella tavalla sen jälkeen kun muutin ulkomaille. Sinne on myös ihana voida palata ystävien ja perheen luo nauttimaan kunnon valkoisesta talvesta ja kesän valoisista illoista. Suomi ei ole täydellinen, mutta koen kuitenkin olevani hyvin onnekas ja ylpeä siitä että olen suomalainen :)

Ihanaa Itsenäisyyspäivää kaikille!

It was my birthday yesterday, I turned 26 (so still a little kid basically). Today is the Finnish Independence Day and the lovely Finland is turning 96, so our age difference is basically almost exactly 70 years. Not too bad..No but seriously..I just made a Finnish flag to decorate the table for the day and will light a candle later today when watching Finnish tv online. Even tho living in Finland is not part of my future plans or at the top of my dream list, Finland will always be the dear and amazing home country that I've learned to appreciate in new ways since I moved abroad. It's always nice to go back to Finland for a period of time to spend time with my friends and family and to enjoy the white winter days and sunny and bright summer evenings. Finland isn't perfect but I feel lucky and proud to be Finnish :)

Happy Independence Day!

4 comments

 1. Onneksi olkoon!! :) Mulla on Suomea kohtaan ihan samanlaiset tunnelmat, vaikka se ei täydellinen maa olekaan (mikä maa olisi?), on se silti se kaikkein rakkain maa mulle aina. Ja koen olevani ylpeä, kun saan olla suomalainen ja mun mielestä on ihana kertoa asioita Suomesta ulkomaalaisille.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos!:) Mustakin on aina kiva kertoa asioita Suomesta, mutta oon oppinut välttämään sitä että aloittaisin joka toisen lauseen 'In Finland we..' tai 'Finland this and that'.. :D

   Delete
 2. Mun blogista löytyisi sulle jouluaiheinen haaste :)
  http://laurasuniversitylife.blogspot.co.uk/2013/12/its-beginning-to-look-lot-like-christmas.html

  ReplyDelete