a walk down the memory lane year 4 -pt.2

Uuden vuoden juhlintojen jälkeen oli aika palata takaisin kirjojen ja läppärin ääreen. Ensin viimeisteltävänä oli methods kurssin projekti ja sen jälkeen se lopputyö.
Tässä vaiheessa mäkin siirryin muiden kavereiden seuraan kirjastoon opiskelemaan ja siellä tuli todella vietettyä paljon aikaa. Aamulla Costan kautta kirjastolle, jossa sitten istuttiin enemmän tai vähemmän tuskailemassa iltaan asti. Mulla on huolestuttavan monta kivaa auringonlasku kuvaa jotka on otettu kirjaston 10 kerroksen ikkunoiden läpi.
Mä aina mietin, että olisi ollut kiva jos valot olisi voinut sammuttaa hetkeksi ja sitten napata pari loistavaa kuvaa. Kirjasto kuitenkin oli myöhäiseen iltaan asti täynnä kiivaasti opiskelevia tyyppejä, jotka varmaan olisi lynkannut mut jo pelkän ajatuksen ilmaisemisesta ääneen.
Koko tammikuu ei kuitenkaan ollut ihan pelkkää työtä ja puurtamista. Me nimittäin lähdettiin neljän hengen porukalla yksi päivä Edinburghiin katsomaan kun Skotlanti pelasi Italiaa vastaan rugbya!
Kyseessä oli ensimmäinen kertani rugby- pelissä ja vaikka olinkin aluksi säännöistä hieman pihalla, oli pelin seuraaminen kuitenkin huippu kivaa. Yleisö oli ihan täysillä mukana ja mikä parasta, Skotlanti voitti!
Tämän jälkeen oli jälleen aika palata kirjastoon. Onnistuin tässä vaiheessa vielä saamaan poskiontelontulehduksen ja siihen perään vielä jonkun flunssan. Jos olisin ollut fiksu, olisin tässä vaiheessa anonut lopputyön palautukseen lisäaikaa, mutta..en selkeästi ole fiksu. Voin sanoa, että se lopputyön teko oli täyttä tuskaa.
Ja loppujen lopuksi vihasin sitä koko teosta ja halusin päästä siitä vaan eroon niin pian kuin mahdollista. Osasyy tähän varmasti oli se, että loppujen lopuksi jätin kaiken vähän turhan viime tinkaan eikä asiaa auttanut kipeänä oleminenkaan. Lisäksi, olisin ehkä voinut miettiä aiheeni vähän paremmin, mutta siitä kuitenkin selvittiin. Sain sen tehtyä ja palautettua ajallaan enkä olisi voinut olla tyytyväisempi (en tyytyväinen siihen itse työhön vaan tyytyväinen siihen, että se oli ohi!).
 Tässä vaiheessa eleltiin maaliskuun alkua ja ilmatkin piristyivät sitä mukaan kun mieli virkeni lopputyön aiheuttamista tuskista..Oli mahtava fiilis päästä rennosti ulos kävelemään aurinkoon ilman kamalaa opiskelustressiä.
Ajattelin myös, että ansaitsin tämmösen pikkuisen kakkusen.
 Lopputyön jälkeen tehtävänä oli vain yksi essee ja viikossa kaksi kontaktituntia mikä tarkoitti, että mulla oli yhtäkkiä todella paljon vapaa-aikaa käsissä. Niinpä sen lisäksi, että ehdin salille ja viettämään kavereiden kanssa aikaa, niin kävin edustamassa student ambassadorina yliopistoa Belfastin UCAS-fairissa.
Se oli aika hauska reissu. UCASin Belfast fair oli kaksipäiväinen ja yliopisto varasi ja maksoi taksit, lennot, majoituksen sekä ruuan. Oma tehtäväni oli saapua paikalle, vastailla koululaisten lukuisiin kysymyksiin sekä olla ystävällinen ja innokas. Olin messupäivän jälkeen aivan poikki, mutta se ei kauheasti haitannut kun pääsin huoneeseen joka oli minulle varattuna.
Huone oli ihanan viihtyisä ja sänky aivan mieletön. Sieltä löytyi myös tv ja iso peili jonka edessä viihdytin itseäni hetken ennenkuin lähdin läheiseen ravintolaan syömään (halvat huvit).
Ruuan jälkeen päätin vielä ottaa kaiken ilon irti huoneestani ja nauttia ihanan lämpöisestä kylvystä isossa kylpyammeessa.
Jos satutte suuntaamaan Belfastiin niin suosittelen kyseistä paikkaa erittäin lämpimästi. Paikka on nimeltään Tara Lodge ja löydät lisäinfoa klikkaamalla nimeä. Henkilökunta oli todella ystävällistä ja huoneen hintaan kuulunut aamupalakin oli makunystyröitä hivelevä eikä mikään perus läntti pekonia, kuivia muroja ja vaaleaa paahtoleipää.
Pian Belfastin jälkeen suuntasin pitkäksi viikonlopuksi Lontooseen ja sieltä pariksi päiväksi Guildfordiin seuraavaan UCAS fairiin. Alunperin suuntasin Lontooseen, koska sain paikan erään firman 'Open Dayssä', jossa pääsin taas tutustumaan alan City firmaan ja oppimaan sekä hakuprosessista että työstä itsestään lisää. Olin Lontoossa liikkeellä yksin ja päätinkin ottaa eräästä perus hotellista (joka sijaitsi aivan loistavasti ihan Paddingtonin vieressä) pienen yhden hengen huoneen kylppärillä.
Oli jotenkin ihanaa ja rentouttavaa kun sain tutkailla Lontoota ihan itsekseni. Joskus nuorempana olisin ollut kauhistunut pelkästä ajatuksesta, mutta nyt nautin siitä kun sain oman mieleni mukaan kierrellä museoita (ilma ei ollut kovin ihanteellinen ulkona pyörimiselle) ja kokeilla uusia ravintoloita. Hotellille palatessani poikkesin matkalla ostamassa vähän naposteltavaa ja vietin mukavan rauhallista iltaa hyvän kirjan parissa.
Pari viikkoa Lontoo ja Guildford reissun jälkeen ihana ystäväni Suomesta tuli Glasgowhun vierailemaan. Olin toivonut ja odottanut ihanaa kevät säätä josta oltiin saatu nauttia aikaisempina vuosina, mutta se ei ikinä tullut..
Pääsin sen sijaan esittelemään Glasgowta elementissään; harmaata ja synkkää :D Päivän kiertelyn jälkeen suunnattiinkin kuitenkin jo vähän muille maille ja otettiin yöbussi..Lontooseen!
Megabussilla Lontooseen ja yövyttiin Doubletree Hiltonissa. Jossain piti säästää, kun matkakumppani kieltäytyi hostelli vaihtoehdosta. Tämä oli ystäväni ensimmäinen kerta Lontoossa, joten kierreltiin perusnähtävyyksiä läpi ja ehdittiin ihan kiitettävästi shoppailemaankin. Jotta parin päivän reissusta ei olisi tullut liian hektinen niin suunnattiin mm. taktisesti the Atheneumiin shampanja iltapäiväteelle..
 ja rauhoituttiin illasta menemällä London eyehin katselemaan juuri auringonlaskun jälkeistä Lontoota. Valittiin 'shampanja kierros' mikä oli aika hauska, sillä ei jouduttu lainkaan jonottomaan, meidän lisäksi samassa 'boksissa' oli vain kaksi muuta ja lasillinen shampanjaa oli myös tietenkin ihan kiva lisä.
Lontoosta palattiin kiertelemään Glasua vähän lisää ja lenneltiin sitten samalla lennolla Suomeen.
Suomessa ehdin olla muistaakseni viikon verran ennen seuraavaa lentoa. Tällä kertaa lennon päämääränä oli Bangkok! Lähdin siis kolmeksi viikoksi vierailemaan ihanan ja hyvän ystäväni Jennan luo Thaimaahan. Lennon laskeuduttua aikaisin torstai aamuna ei kuitenkaan jääty Bangkokiin vaan suunnattiin heti taksilla eteenpäin ja siitä vielä veneeseen, jotta päästiin ensimmäiseen kohteeseen eli ihastuttavalle Samedin saarelle.
Tässä vaiheessa matkustamista oli takana vuorokausi ja se myös tuntui siltä. Aikaisin nukkumaan ja aamulla oli aivan ihana herätä näihin maisemiin:
Vietettiin saarella rentouttava pitkä viikonloppu, jonka jälkeen luvassa oli vielä paljon Bangkokin tutkailua..
sekä visiitit Cha-Amiin
ja Kuala Lumpuriin ennen paluuta Suomeen.
En tälläkään kertaa viihtynyt Suomessa kovin pitkään vaan lensin suhteellisen nopealla aikataululla takaisin Skotlantiin ja sieltä taas suhteellisen nopealla aikataululla seuraavaan lomakohteeseen: Lissaboniin!
Lomailtiin Lissabonissa viikko ja tykästyin kaupunkiin, sen arkkitehtuuriin ja historiaan kovasti. Barcelona taitaa silti ehkä olla vielä suurempi suosikki (jos siihen näin suoraan verrataan). Erityisesti muuten ihastuin lukuisiin Lissabonin ympäristöstä oleviin linnoihin joita oli todella mielenkiintoista ja ihana kierrellä (tuli vähän prinsessa fiilis).
Lissabonista palasin pikaisesti takaisin Skotlantiin viimeistelemään tavaroiden pakkailua, poisheittämistä ja hyväntekeväisyyteen lahjoittamista. Yritin myös ehtiä nauttimaan viimeisistä kunnon päivistä Glasgowssa, mutta aivan liian pian oli jälleen aika lentää Suomeen ja kesätöihin. Tämä(kään) Suomen visiitti ei kuitenkaan kestänyt kauaa sillä n. parin viikon päästä oli se hetki jota oltiin odotettu jo pitkään: valmistujaiset!
Lensin Skotlantiin pari päivää ennen valmistujaisjuhlaa ja KLM ensimmäistä kertaa ikinä hukkasi hetkellisesti matkalaukkuni. Koska kyseessä oli vain kolmen päivän reissu oli tapahtuneessa ainesta pienoiseen katastrofiin, mutta onneksi siltä vältyttiin ja sain laukun kotiovelle toimitettuna jo seuraavana aamuna. Ennen juhlaa ehdin käydä Bruce Springsteenin keikalla, pakata huoneeni täydelliseen muuttokuntoon, siivota sekä tavata kavereita. 
Kun sitten sain aurinkoisena torstai aamuna kaapuni käteen, oli aika jännät tunnelmat. Olin todella innostunut sillä ensimmäistä kertaa katselin kuvia Glasgown yliopiston valmistujaisista jo kuukausia ennen kuin aloitin ensimmäisen vuoden opintoni!Tuolloin jo mietin kuinka mahtava fiilis mahtaakaan valmistujaisissa olla. Samalla oli kuitenkin hieman haikeat tunnelmat, sillä valmistuminen todella tarkoitti tietyn ajanjakson päätöstä ja ne neljä vuotta jotka vietin Skotlannissa opiskellen kuuluvat elämäni parhaimpiin.
 Seremonia meni putkeen ja sitä seurasi pitkät valokuvausessiot sekä herkullinen illallinen. Tämän jälkeen suunnattiin tapaamaan kavereita vielä haikeille drinksuille.
 Aivan liian pian oli aika lähteä asunnolle viettämään viimeistä yötä Glasgow kodissa ennen aikaista aamulentoa Lontooseen ja sieltä edelleen Helsinkiin. En olisi millään malttanut lähteä pubista kotiin päin ja yöunet jäivätkin paljon suunniteltua lyhyemmäksi, kun koko ajan vaan viivästytin lähtöäni. Kyse ei ollut vaan siitä haikeudesta etten tiennyt milloin näkisin niitä huippuja ihmisiä taas vaan myös siitä, että olin asunut Glasgowssa viimeiset neljä vuotta ja kotiutunut sinne äärettömän hyvin. Tuntui etten ollut vielä valmis sanomaan sille kaikelle hyvästejä.
Valitettavasti, halusin tai en niin oli aika lähteä. Aamulla hyvästelin asunnon joka oli ollut koti viimeiset kaksi vuotta ja katselin haikeana ikkunasta ulos kun istuin taksissa kohti lentokenttää. Suomeen lensin British Airwaysin siivin ja ensimmäistä kertaa tein sen lennon bisnes luokassa. Näin koska se itse asiassa tuli lentopisteiden kanssa huomattavasti halvemmaksi kuin turisti-luokka, ja bisnes-luokan lippuun kuuluu myös kaksi matkalaukkua. Bisnes luokassa lentäminen oli kieltämättä huomattavasti mukavampaa ja sujuvampaa kuin turisti-luokassa ja ehkä se tavallaan toi mukavan päätöksen Glasgow aikakaudelle.
Seuraavaksi seisoinkin Helsinki-Vantaan lentokentän ulkopuolella juhannus aaton auringonpaisteessa odottamassa kyytiä kotiin niiden kahden matkalaukun kanssa, jotka olivat mukana kun nelisen vuotta aikaisemmin olin samalta kentältä lähtenyt ja muuttanut maahan jossa en ollut ikinä aikaisemmin käynyt. Nyt vuosia myöhemmin se maa oli kuin toinen koti ja itse olin ehdottomasti monta kokemusta rikkaampi. Tässä vaiheessa oli kieltämättä helppo hymyillä ja todeta, että niistä kovin haikeista fiiliksistä huolimatta se suhteellisen spontaani päätökseni hakea Skotlantiin opiskelemaan ja päätökseni paikan saatuani sinne lähteä oli todella se ainoa oikea vaihtoehto!

No comments