My London favourites: Trafalgar Square

Trafalgar Square on ollut yksi Lontoon suosikkinähtävyyksistäni siitä lähtien kun ensimmäisen kerran kävin kaupungissa joskus keväällä 2010. Silloin oli synkkää ja sateista, mutta siitä huolimatta ihastuin Trafalgar Squaren alueeseen samantien. Sen jälkeen olen nauttinut siellä niin aurinkoisesta kesäpäivästä jätskiä syöden kuin joulukuisesta alkuillasta joululauluja kuunnellen. En ole ihan varma mikä paikassa niin hirmuisesti viehättää..ehkä se on alueen vanhat rakennukset, näkymä Big Benille tai ihanat suihkulähteet..

Trafalgar Square has been one of my favourite London sights since the first time I visited London sometime in the spring of 2010. It was a grey and rainy day but I still immediately fell for the area around Trafalgar Square. Since then I have enjoyed a sunny day with ice cream by the fountains and listened to Christmas carols close to the Christmas tree. I'm not quite sure why I'm so fond of the place..maybe it's the old building, the view to the Big Ben or the fountains..
Joka tapauksessa tykkään istuskella suihkulähteillä ja katsella ympärilleni. Jos sää sallisi niin voisin varmasti viettää siellä pitkänkin tovin ihmettelemässä Lontoon menoa.

In any case I love sitting by the fountains, just looking around.
Trafalgar Squarin keskellä sijaitsee korkea Nelson's Column- pylväs, joka on merkkinä amiraali Nelsonin voitosta Napoleonin joukkoja vastaan. Squarilla sijaitsee myös National Gallery, jossa voi käydä ilmaiseksi pyörimässä ja katselemassa monen tunnetun taiteilijan luomuksia. Trafalgar Squarin laidalla on myös rakennuksia, jotka muistuttavat Britannian imperiumista ja sen kaukaisista osista, kuten Canada House.

In the middle of the Trafalgar Square (or thereabouts) is the Nelson's Column that marks the victory against Napoleon's troops. When visiting the Square you can also drop by the National Gallery, which is free entry, to explore some famous paintings. 
Joulukuu kun on niin Trafalgar Squarilta löytyi tällä kertaa myös suuri joulukuusi. Joka vuosi vuodesta 1947 joulukuusi on tullut lahjoituksena Norjalta kiitoksena Britannian tuesta Toisessa Maailmansodassa.

As it is December there was also a massive Christmas tree decorating the Square. Every year since 1947 the tree has been a donation from Norway as a thank you for the British support in the Second World War.
Lahjoitettava kuusi on yleensä kunnioitettavat yli 20m korkea, ja iältään jotain 50 ja 60 väliltä! Kuusen alla voi tosiaan joulukuussa käydä nostattamassa joulutunnelmaa kuuntelemalla joululauluja.

The tree is usually impressive over 20m high, and between 50 and 60 years old! 
Trafalgar Squarelle on äärimmäisen helppo löytää. Se on kätevän kävelymatkan päässä mm. Piccadilly Circuksesta ja Big Benistä/Westminsteristä. Metropysäkeistä hyvin lähellä ovat ainakin Charing Cross ja Embankment. Sieltä voi myös helposti suunnata Sohoon/Covent Gardeniin nappaamaan jotain maukasta syötävää nähtävyyksien bongailun lomassa!

Getting to Trafalgar Square is extremely easy. It is an easy walk away from Piccadilly Circus and Big Ben/Westminter. Or you can take the tube to Charing Cross or Embankment, both of which are very close. From Trafalgar Square it's then easy to head up to Soho/Covent Garden to get something yummy to eat in between or after sightseeing.
Jos olet siis suuntaamassa pian ensimmäistä kertaa Lontooseen niin muista lisätä Trafalgar Square must see-listallesi!:) ..ja toivo hyvää säätä!

Löytyykö Trafalgar Square kenenkään muun suosikeista?

So if you're heading to London for the first time, remember to add Trafalgar Square to your 'must see' list :)  ..and hope for a good weather!

1 comment

  1. Trafalgar Square on yksi munkin lempipaikoista Lontoossa! :)

    ReplyDelete