Ne hyvät vohvelit TampereellaTampereen Hämeenkadulta, tai Koskipuistosta josta yllä oleva aurinkoinen kuva on otettu, ei ole pitkä matka Ojakadulle, josta puolestaan löytyy aivan loistava vohvelikahvila.
Vohvelikahvila on sijainnut tässä paikassa ilmeisesti jo vuodesta -92 ja on auki joka päivä. Väittäisin, että aika moni tamperelainen on, jos ei täällä käynyt, niin ainakin paikasta kuullut. Sisällä kahvilassa on mukavan lämmin tunnelma, asiakaspalvelu on todella ystävällistä ja taustalla soi tunnelmaan sopiva vanha jazz-musiikki. Itselleni tuli sellainen olo, että täällä olisi täydellistä viettää pimeää ja kylmää talvipäivää.Olen itse asiassa viimeksi käynyt maistelemassa näitä herkkuvohveleita asuessani Tampereella hetkisen ennen Skotlantiin muuttoa. Viime kerrasta oli siis todella reilusti aikaa ja ajattelin päähänpistosta Tampellaan suunnatessani poiketa kokeilemassa, oliko se vohveli niin hyvää kuin muistelin.Kahvilan listalta löytyy sekä makeita että suolaisia vohveleita. Suolaiset on vielä täysin kokeilematta, sillä tällä kertaa turvauduin go-to vaihtoehtooni, vadelmaan. Vadelma ei ikinä petä. Ja olihan se ihan pirun hyvää. Katsokaa nyt sitä:


Mulle tulee yleensä makeasta hyvin nopeasti ja helposti makeähky. Enkä yleensä ikinä edes himoitse mitään makeaa, paitsi ehkä tästä eteenpäin tätä. Se oli kaikin puolin täydellinen vohveli, josta ei edes tullut sitä epämiellyttäväää makean ähkyä. Kermavaahtokin oli ihanan kevyttä ja kaikkea täytettä oli juuri sopivasti. En olisi uskonut, että voin alkaa fiilistelemään jotain vohvelia näin paljon..

Ajoitin herkuttelun hyvään saumaan, sillä kahvilassa ei ollut ketään sinne saapuessani, joten pääsin valloittamaan kulman sohvapaikan täysin itselleni. Aika nopeasti paikka kuitenkin täyttyi ja oli siten ihan täydellinen viattomalle ihmisbongailulle, jota yksin syödessä on aina hauska harrastaa.

Jos osut siis tännepäin ja vohvelit kuulostaa vähänkin houkuttelevalta, niin suosittelen lämpimästi piipahtamaan täällä. Nettisivut löydät tästä: http://www.vohvelikahvila.com/  ja opiskelijoiden kannattaa muistaa heilutella opiskelijakorttiaan, sillä nimittäin saa 10% alennuksen!

No comments