Danke Schön

Alkuvuodesta keksittiin työkaverini kanssa, että viikonloppumatka jonnekin voisi mukavasti piristää tätä jokseenkin ankeaa lopputalvea/alkukevättä. Kriteereinä oli ettei lentomatkaan kuluisi paljoa aikaa, kumpikaan ei olisi ennen käynyt kyseisessä kohteessa ja hintataso olisi kohtalaisen edullinen. Palloteltiin jonkun aikaa paria eri vaihtoehtoa ja päädyttiin loppujen lopuksi aika nopeasti Berliiniin.
Hauska sinänsä, että Berliini oli pitkään omalla "ei niin kauheasti kiinnosta" - listallani, mutta kuunneltuani usean kuukauden aikana monen henkilön Berliini- hehkutuksia ajattelin antaa kaupungille mahdollisuuden. Se myös tuntui sopivalta kaupungilta rennolle lomalle, jonka aikana ei ole tarkoitus juosta ympäriinsä ja olla koko aikaa liikkeessä.

Tehtiin siis eräs perjantai lyhennetyt työpäivät ja lähdettiin sieltä suoraan lentokentälle, ja illaksi Berliiniin. Ensimmäinen ilta meni hotellin baarissa drinksuillessa ja pienellä ulkoilmakierroksella, josta mukaan tarttui dönerit. Hotellimme sijaitsi Itä-Berliinin Mittessä, lähellä sekä "museosaarta" että Alexanderplatzia ja oli siten loistavien kulkuyhteyksien päässä joka paikasta. 
Ensimmäisenä aamuna suunnattiinkin hotellin kalliin aamiaisen sijaan Alexanderplatzin kupeessa sijaitsevan Galeria Kaufhofin ylimpään kerrokseen nauttimaan "all you can eat" aamiaisesta ja 1,5euron skumppalaseista. 

Aamaisen jälkeen lähdettiin Länsi-Berliinin puolelle rennosti katselemaan nähtävyyksiä. Kevät oli selvästi pidemmällä kuin Suomessa, mutta vihreää ei sielläkään näkynyt missään eikä aurinkokaan näyttäytynyt kuin pari kertaa. Jotenkin tuo harmaus kuitenkin sopi Berliiniin..
Hoettiin molemmat tosin kyllästymiseen asti, kuinka Berliinissä pitäisi varmaan käydä uudemman kerran, kun siellä on hieman vihreämpää..

Kävelyn jälkeen todettiin, että ollaan ehdottomasti ansaittu mätöt currywurstia ja olutta. Se hetken kävely kun varmasti poltti tuhannesti kaloreita.. Kuvassa myös allekirjoittaneen elämän ensimmäinen olut, jota upposi kokonainen lasillinen ja vielä ilman kamalaa irvistelyä.
..kun oluen makuun pääsin niin sen maistelua piti jatkaa myös sushi-illallisella japanilaisen oluen merkeissä. En olisi uskonut, mutta Asahi sopi täydellisesti herkullisen sushin kanssa yhteen.
Pimeän laskeutuessa illallisen jälkeen alkoi harmaa Berliinikin näyttää kauniilta.
Ensimmäisten päivien perusteella täytyi jo todeta, että itse asiassa pidin kaupungista. Ei noussut suosikkikaupungiksi ja eihän se nätti ole, mutta jokin tekee Berliinistä aivan loistavan viikonloppukohteen. Eikä se kaikki herkullinen ja kohtuuhintainen ruoka myöskään haitannut..

2 comments

  1. Ihania kuvia! Ja IHANAA että oot päässyt taas blogipostailujen makuun ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos ja kiva, että käyt vieläkin lukemassa :D

      Delete