Soolona Islantiin

Hetken päästä loikkaan matkalaukkuni kanssa vauhdilla ulos ja kohti lentokenttää. Suuntana on nimittäin piitkä viikonloppuvapaa Islannissa sooloillen! Varasin Icelandairin lennot itselleni spontaanista päähänpistosta heinäkuussa, enkä tällä kertaa juurikaan edes yrittänyt houkutella ketään mukaan. Aikaeron ansiosta laskeudun Keflakin kentälle tänään paikallista aikaa neljältä ja siitä alkaa 4,5 päivän Islanti-seikkailu! Ensimmäinen visiittini Islantiin ja ensimmäinen kunnon soolomatka. Oletuksena on, että soolomatkailu voisi todellakin olla "mun juttu"..ainakin kovasti toivon niin, sillä seuraava sooloreissu on jo varattu pääsiäisen tienoille.

Viimeiset pari kuukautta ovat olleet niin kiireisiä etten ole juuri ehtinyt miettimään koko matkaa ja nyt se yhtäkkiä onkin edessä. Matkatavaroista löytyy Lonely Planetin Islanti-opus ja pari päiväretkeä olen näille päiville jo valinnut. Ehkä suurin huolenaihe on ollut vaatteiden pakkaaminen: mitä ihmettä sinne nyt muka pitäisi ottaa mukaan?! Luotan nyt hyvin pitkälle siihen, että kunhan matkassa on perus pankkikortin, puhelimen, kameran ja passin lisäksi vettä ja tuulta kestävä takkini sekä sinne alle sopiva lämpökerros niin en mä ihan kauheasti pielessä voi olla. Ehkä..

Yksin matkustamista en ole ainakaan vielä ehtinyt jännittämään, enkä tiedä tuleeko se jännityskään missään vaiheessa. Lähinnä odotan vaan innolla niitä upeita maisemia, rentoutumista ja vapautta mennä ihan oman pään mukaan. Kaiken kiireen ja jatkuvan menemisen jälkeen kunnon "Marika-aika" on todella tervetullutta. Vähän tosin karmii, kuinka paljon tämä reissu tulee kuihduttamaan kukkaroa.

Olen nyt ajoittanut blogiin ainakin postauksen kesäisestä Pietarin reissusta näiden päivien ajalle, laittanut kerrankin työsähköpostin poissaoloviestiin tekstin "en lue tänä aikana sähköpostejani" (en nimittäin todellakaan ajatellut upeiden vesiputousten ja maisemien äärellä vahingossakaan lukea, mitä töissä tapahtuu), sanonut esimiehelleni että jos jokin tulivuori sattuu purkautumaan niin tulen jollain lautalla takaisin sitten joskus ja tyhjentänyt kameran muistikortille lisää tilaa. Veikkaan, että niissä maisemissa sitä tulee tarvitsemaan!

No comments