Costume inspiration for Halloween

When I still happily lived in the UK, Halloween celebrations (which usually included at least two parties around the actual Halloween date) meant that sometime in October it was time to get creative and figure out something, preferably awesome, to wear. I have never been one of those girls who wants to dress up as a sexy Snow White or as the classic sexy nurse for Halloween and just wearing a white sheet and playing ghost didn't really seem tempting either. Luckily there are pleenty of other options as well and I thought I could give you some costume inspiration in the form of Halloween celebration pictures that I found from my files!

Halloweenin juhlinta useammankin bileen muodossa muodostui perinteeksi Briteissä asuessani ja tarkoitti sitä, että joka lokakuu oli aika heittäytyä luovaksi ja keksiä jotain, mielellään loistavaa, päälle pantavaa. Itseäni ei ole ikinä napannut pukeutua seksikkääksi Lumikiksi tai 'klassisesti' seksikkääksi hoitsuksi Halloween juhliin, eikä pelkkä valkoisen lakanan päälle heittäminen ja kummituksen leikkiminenkään oikein napannut. Onneksi maailma on täynnä loistavia Halloween asuste ideoita ja ajattelinkin nyt jakaa teille vähän inspiraatiota kuvien muodossa (kaikki kuvat on otettu Glasgowssa vietetyistä Halloween juhlista).
If you need costume inspiration, and don't want to go just for the classic witch, zombie or ghost think about cartoons. C and I, for example decided to channel our inner Flintstones few years back and it was a pretty good hit!

Voit vaikka etsiä inspiraatio pukeutumiseen piirretyistä! Pari vuotta sitten minä ja C päätettiin löytää sisäiset Retu ja Vilma Kivisemme ja asuista tulikin juhlissa todella paljon kehuja!
 Or you could just buy lots of blue facepaint and go with your friend as a pair of wicked smurfs!

Tai sitten voit ostaa ison määrän sinistä kasvomaalia ja saapua juhliin ystäväsi kainalossa tyylikkäinä smurffeina! 

If you feel that blue isn't quite the right colour for you then how about green? With some green paint, a green t-shirt and black pen for drawing those big muscles you could let your inner Hulk out.  If Hulk is a bit too much then how about following on my last year's footsteps and channeling your inner green witch?

Jos sininen ei ole ihan sinun värisi niin miten olisi vihreä? Vihreällä kasvomaalilla, vihrellä t-paidalla ja mustalla tussilla (niiden hulppeiden lihasten piirtämistä varten) voit tuoda esiin sisäisen Hulkkisi ulos. Jos tämäkään ei nappaa niin miten olisi allekirjoittaneen viime vuoden jalanjälkien seuraaminen ja sisäisen vihreän noidan esiin tuominen?
Even tho playing with that green paint was fun and some of my friends didn't even recognise me at first, I must warn you tho that the operation 'get the green colour off' is a real pain. I had to shower and take a bath, which turned our bathtub green. I can tell you, I wasn't amused..

Vaikka vihreällä maalilla leikkiminen olikin aika hauskaa ja jotkut ystäväni eivät heti edes tunnistanee minua niin pieni varoituksen sana, operaatio 'hankkiudu vihreästä väristä eroon' oli todella tuskaa. Pelkkä suihku ei riittäny vaan päädyin loppujen lopuksi myös kylpemään, joka puolestaan värjäsi kylpyammeemme hetkellisesti vihreäksi..
 After you've played with colours for one party you might not feel like doing it again the next day. At least that was the case for me so instead I just used the black wig again, with some white face paint, dark eye shadow and red lipstick and attended the next party as some kind of a living dead person (unfortunately, there are no pictures). I guess it was a pretty good move as some of my friends didn't recognise me..

Kun olet leikkinyt väreillä yhden päivän et välttämättä jaksa lähteä toistamaan operaatiota heti seuraavana päivänä. Itse päätinkin sillä kerralla käyttää aiemman illan asusteestani vain mustaa peruukkia ja yhdistää sen pieneen määrään kasvomaalia, tummaa luomiväriä ja punaista huulipunaa. Olin siis jonkinlainen elävä kuollut (josta ei valitettavasti ole kuvia), joka sekin oli ilmeisesti hyvä veto sillä jälleen jotkut ystäväni eivät aluksi tunnistaneet minua..
 
You could also use your imagination and think about using colour just to half of your body..

Voit myös harkita käyttäväsi mielikuvistasi värien kanssa vielä enemmän ja vaikkapa 'värittää' vain toisen puolen kropastasi..
If the whole messing with colours thing isn't for you, how about classic and fun 1920s or if you are just very lazy wear the flag of your chosen country?

Jos väreillä sotkeminen ei nappaa niin miten olisi tyylikäs ja hauska 1920 luku tai jos olet oikein laiska niin kietoudu vaikka valitsemasi maan lippuun?
Even tho it's Halloween it doesn't mean you have to be something scary or slutty. How about..cute? Some of you might have guessed that as I went as The Wicked Witch of the West, the lovely Signe here decided to dress up as the not so evil (or green) witch.

Vaikka kyseessä onkin Halloween niin sehän ei siis tarkoita, että olisi pakko pukeutu pelottavaksi tai hutsahtavaksi. Miten olisi vaikka..söpö? Jotkut teistä ehkä saattoivatkin jo arvata, että kun pukeuduin Ihmemaa Ozin ilkeäksi vihreäksi noidaksi, herttainen Signe (kuvassa) päätti pukeutua siksi ei niin ilkeäksi (ja vihreäksi) noidaksi. 

So what are your plans for this Halloween? Decided on a costume already?
Minkälaisia Halloween suunnitelmia teiltä löytyy? Onko asu jo päätetty?  

4 comments

 1. Sun halloween - asut on ihania! <3
  Munkin pitäis keksiä joku kiva Halloween - asu koulun Halloween - juhliin, joita kyllä ootan innolla :) Marraskuussa on vielä luvassa Harry Potter - pukeutumispäivä :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos!:) Mihin asuun päädyit?

   Delete
 2. Mä olisin kovasti halunnut tänä vuonna myös pukeutua Wickedin Elphabaksi (siitä lähtien kun näin musikaalin keväällä Lontoossa ja totesin sen olevan paras ikinä näkemäni musikaali), mutta poikaystävä ei oikein innostunut siitä, että maalaisin itseni vihreäksi, ja mietin itsekin, että kun mennään Halloween-bileisiin vasta tänään, eikä tiedetä että jatketaanko sieltä vielä ulos, niin muita full on -pukeutujia ei välttämättä enää löydy niin paljon katukuvasta. Ja nyt kun vielä luin miten hankalaa on saada väri pois niin innostus väheni entisestään. Ehkä ensi vuonna sitten...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mäki sain silloin inspiraationi kyseisestä musikaalista! :) Eihän niitä välttämättä löydy, mutta eipä sillä kauheasti väliäkään ole..kun menee all in Halloweenin aikaan niin ei siinä kenelläkään pitäisi olla mitään ihmettelemistä. Juu, siinä pois hinkkaamisessa oli kyllä ihan oma urakkansa, mutta sanoisin että se oli loppujen lopuksi sen arvoista! Oli vaan aika hauskaa, kun kämpästä sitten löytyi sekä vihreää ja sinistä maalia vähän joka puolelta kun toinen kämppiksistäni maalasi itsensä siniseksi..:D

   Delete