Italy on my mind


Buongiorno! .. ja siinä olikin arrivedercin ja grazien kanssa suunnilleen kaikki, mitä italiaksi osaan sanoa. Helmikuuksi voisi ehkä opetella pari sanaa lisää. Ei pelkästään siksi, että osaisin heti alkuun Italiaan muuttaessani sanoa paikallisellakin kielellä jotain vaan myös siksi, että niin varmasti saisin kevään kielikurssistakin enemmän irti. Jännä nähdä, miten kielitaito voi vajaassa viidessä kuukaudessa karttua, kun lähtötaso on lähellä pyöreää nollaa.


Kesällä en vielä osannut oikein sisäistää koko asiaa, mutta syksyn aikana olen innostunut lähdöstä päivä päivältä enemmän. Innostuksesta huolimatta olen ollut muuton suhteen myös todella huoleton. Ainakin sen verran huoleton, että meinasin unohtaa lähettää Erasmus-apurahahakemuksen ja saadessani Roomasta asuntotarjouksen totesin, että niin joo..asunto, kiva. Sekin on nyt kuitenkin hoidossa. Ei kiitos oman aktiivisuuteni.

Maksan siis keväällä kohtalaisen härskin summan huoneesta neljän hengen mukavan oloisessa, 6. kerroksen asunnossa, josta löytyy iso oma terassi. Asunto sijaitsee lähellä Bolognan metroasemaa ja samalla hyvien kulkuyhteyksien päässä yliopistolta. Sen todellinen laatuhan alkaa selviämään vasta helmikuussa, mutta neljän vuoden Skotlannissa asumisen jälkeen, johon kuului ikimuistoisesti muun muassa alle 10 asteen sisälämpötiloja ja hiiriä, uskoisin olevani aika sopeutumiskykyinen.
Opiskeluiden puolesta haluaisin ehdottomasti "lukujärjestykseen" jotain Italian politiikkaan liittyvää ja olenkin jo löytänyt pari lupaavaa vaihtoehtoa yliopiston kevään valikoimasta. Tarkemmat tiedot kursseista saadaan ilmeisesti vasta paikan päällä, mutta sormet ristiin etteivät kyseiset suosikkini mene aikataulujen puolesta päällekkäin! Tavallaan hassua miettiä taas "lukujärjestystä" ja kursseja, kun se vaihe opiskelusta tuntuu olevan jo lähes olemattomien kontaktituntien ja gradun työstämisen myötä opinnoissa pitkälti takanapäin.

Jos totta puhutaan niin ihannetilanteessa haluaisin visioida itseni lähinnä jollekin aurinkoiselle terassille viinilasi kädessä kirjoittamaan gradua..mutta ei italian kielen ja politiikan opiskelu Roomassa myöskään miltään traagiselta kohtalolta kuulosta.

Jos jotkut käytännön asiat ovat vielä hieman hämärän peitossa, niin olen sentään erityisen hyvin kunnostautunut matkailumahdollisuuksien tutkailuissa. En halua olla koko aikaa matkustamassa, sillä Rooma on itsessään aivan upea, mutta haluaisin kuitenkin luonnollisesti käyttää hyväksi Italiassa asumisen matkailunkin saralla. Potentiaalisia kohteita olisi varmaan enemmän kuin matkustamiseen vapaana olevia viikonloppuja, mutta jonkinlaisen ehdottoman "must visit"- listan olen jo onnistunut luomaan. Siitä löytyy tällä hetkellä ainakin Napoli, Firenze & Toscanan alue yleensäkin, Tivoli, Amalfin rannikkoalue ja Sisilia.

Voisiko olla jo helmikuu?

2 comments

  1. Opin 1 viikon Rooman-matkalla että ombrello tarkoittaa sateenvarjoa :D Olen blogiasi jo jonkun aikaa lukenut mutta nyt vasta kommentoin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heii kiva kun kommentoit (ja seuraat) ja loistavaa, nyt mäkin opin yhden sanan lisää! Toivottavasti en vaan joudu keväällä kovin usein sitä käyttämään :D

      Delete