Rantapäivä


Landeillessamme Thaimaassa päätettiin ajaa viettämään erästä sunnuntaita rannalle Prachuap Khiri Khaniin. Suunnitelmissa oli ainakin uimapatjailua aalloilla, rantatuolissa hengailua ja hyvää ruokaa. Ajeltiin ensin hieman (tai hieman enemmän harhaan) eikä päädytty edes loppujen lopuksi juuri sille rannalle kuin alunperin haluttiin, mutta löydettiin sentään joku kiva ranta. Jätin tavarat aurinkotuoleille ja säntäsin samantien mereen uittamaan varpaitani ja ottamaan kuvia.

Parin(kymmenen) kuvan jälkeen silmäni kiinnittyivät ympärilläni hengaileviin otuksiin, jotka hyvin pian osoittautuivat laumaksi meduusoja. En ole varmaan ikinä pinkonut niin kovaa merestä (mistään) pois kuin ne bongattuani. Aallot alkoivat vähitellen heittelemään niitä myös rantahiekalle ja kun pienessä hujauksessa myös paikalliset ottivat merestä jalat alleen, oli todettava ettei sinne sekaan ilmeisesti kannattanut edes haaveilla menevänsä.
Seurueemme nuorin löysi kuitenkin uimapatjastani maallakin iloa ja me vanhukset lohdutettiin itseämme tilaamalla pöytä täyteen ruokaa.

Riisiä, kanan koipia, rapeaa possua, pähkinäistä kanaa, katkarapuja..


..ja pöydän starana kaikkien keittojen kuningatar, Tom Yam. Parhaimmillaan niin tulista, että joutuu lähes taukoamatta haukkomaan henkeään, mutta samalla niin herkullista makujen juhlaa suussa ettei voi olla ottamatta lisää. Taivaallista ja kun kerran on syönyt sitä kunnon versiona ei mitkään pussiversiot kauheasti enää sytytä.

Masu täynnä otin loistavat päiväunet rantatuolillani..ja herätessäni vahingossa tökkäsin itseäni hiekkaisella sormella silmään ja menetin siinä samalla toisen piilarini. Oli kuitenkin antoisat päikkärit! Seurueen nuorimmainenkin oli vähän väsähtänyt..
Auringon laskiessa lähdettiin ajelemaan takaisin, eikä tällä kertaa kaikkien mielen tasapainon onneksi ajettu kertaakaan harhaan.


No comments