Banging Bangkok

Vierailin alkusyksystä toista kertaa Bangkokissa, kaupungissa jonka olen aiemmin täälläkin listannut suosikkikaupunkieni joukkoon. Viime kerralla tuli kierreltyä paljon Bangkokin huimia ostoskeskuksia ja historiallisia nähtävyyksiä, tällä kertaa voiton vei mielestäni kaupungin paras osa: katuruoka. Se ei ole pelkästään suomalaisen kukkarolle lähes naurettavan halpaa, vaan myös valehtelematta parasta ruokaa, jota voit saada. Rakastan kaikkea mausteista, tuoretta ja tulista. Thai-keittiö täyttää nämä vaatimukset helposti.


Katukojut myös luovat kaupunkiin kiehtovan fiiliksen. On korkeita rakennuksia ja skytrain, samalla kapeat ja hieman muhkuraiset kadut ovat pullollaan pieniä kojuja täynnä tuoreita hedelmiä, mehuja&smoothieita ja herkullista ruokaa keitoista kananuijiin. Siihen, kun yhdistetään vielä sadekauden lempeästi kostean kuuma ilma ja tuoksujen sekamelska, niin täydellistä. Ei tosin ehkä kaikkien tyyliin.


Aamupalakin käytiin lähes poikkeuksetta poimimassa erilaisten katukojujen valikoimista; sticky riisiä, kananuijia, vihanneksia tulisessa kastikkeessa, tuoretta mehua, hedelmiä ja jääkahvia. Ei ihan perinteinen suomalainen aamupala puuroineen ja leipineen, mutta upposi ja matkan jälkeen hetken aikaa kaipailin aamuista riisisatsiani.

Vedin myös lähes joka päivä antaumuksella kasan tuoretta ananasta; sitä kun sai halvalla eikä tarvinnut itse edes kuoria. Ei ihan niin kuin Suomessa, jossa läheisessä Sokoksen S-marketissa paketti valmiiksi kuorittua ananasta köyhdyttää lompakkoa hieman yli kuudella eurolla.
Kuljin innoissani joka Bangkok-päivä siellä asuneen ystäväni perässä pitkin näitä kapeita katuja ja pysähtelin tutkailemaan eri kojujen tuoretta ja värikästä ruokavalikoimaa. Voin myöntää olevani sellainen kamala "ruokafiilistelijä", jos en jopa hifistelijä, joten paikka oli minulle ihan paratiisi.
Bangkok on juuri sellainen kaupunki, jossa voit helposti vähän pienemmänkin budjetin puitteissa elää surkealla keittiövarustuksella ja olemattomilla kokkaustaidoilla kunhan läheltäsi löytyy valikoima näitä ruokakojuja.

Bangkokin katuruokaa esiteltiin luonnollisesti myös yhdessä "street food around the world"- jaksossa, jonka voit katsoa ainakin youtubesta.

No comments