Viikon valitut kasvisherkut: kevyt kananmunalounas

Lihaisan kiitospäivän perään ensimmäinen "kasvisresepti". Tämä lempparini on ehkä enemmänkin akselille brunssi/lounas, mutta miksei toimisi muuhunkin aikaan päivästä varsinkin, jos tekee isomman satsin.

Pohjois-Afrikkalaiset kananmunat ja tuoretta leipää

Tätä on tullut kokeiltua jo useamman kerran eri annosmäärillä ja toimii!
Ylemmässä kuvassa leipä on leipomon tuoretta versiota, alempana itse tehtyä peltisämpylää. Bongasin tämän reseptin alunperin Gordon Ramsayn kirjasta kokkauksen taito ja se taitaa löytyä helposti netistäkin. Säästääkseni teiltä etsimisen vaivan, niin resepti menee kutakuinkin näin:

Tarvitset:

Oliiviöljyä paistamiseen
1 kuorittu sipuli kuutioituna
1 punainen paprika kuutioituna ja siemenet poistettuna
1 vihreä paprika samalla tyylillä
2 valkosipulinkynttä kuorittuna ja viipaloituna (itse laitan välillä useammankin)
1 punainen chili pilkottuna ja siemenet poistettuna
1tl roomankuminan siemeniä (en ole laittanut)
5 kypsää tomaattia karkeasti pilkottuna
4 kananmunaa
Merisuolaa (perus versiokin toimii) ja vastajauhettua mustapippuria

Tarjoiluun:

Tuoretta korianteria
Kevätsipulia
Rapeakuorista leipää

1. Kuumenna paistinpannussa keskilämmöllä tilkka öljyä ja kuullota sipulia viitisen minuuttia, kunnes se on pehmeää. Lisää paprikat ja jatka kypsentämistä vielä toiset viisi minuuttia. Lisää valkosipuli ja chili ja paista 1-2 minuuttia.

2. Lisää roomankumina (tai älä lisää), paista minuutin ajan, lisää sen jälkeen tomaatit, mausta seos ja kypsennä 15-20 minuuttia, kunnes tomaatit ovat täysin hajonneet. Voit lisätä vettä, jos tomaatit eivät ole riittävän kosteita.

3. Tee tomaattiseokseen neljä kuoppaa ja riko kananmuna niistä jokaiseen. Laita kansi päälle ja kypsennä keskimatalla lämmöllä 5-6 minuuttia tai kunnes munanvalkuainen on kiinteytynyt mutta keltuainen on vielä hieman juoksevaa.

4. Sirottele pinnalle korianterinlehtiä ja pilkottua kevätsipulia. Tarjoile rapeakuorisen leivän kanssa, johon lautaselle jäävä liemi voidaan imeyttää.


Todella simppeli ja helppo tehdä. Itse jätän tosiaan hyvin usein (lue tähän mennessä aina) roomankuminan siemenet pois ja valmistan tämän paistinpannulla, johon ei ole kantta. Ei siis kannata moisen puutteen takia jättää kokeilematta. Kuten eritoten alemmasta kuvasta huomaa tämän voi tehdä myös pikaversiona, joilloin lopputulos on enemmän tahna tai mössömäinen kuin kastike. Kiireessä kätevä. Tuore korianteri päälle on kuitenkin mielestäni reseptin viimeistelyssä sitten ihan ehdoton!

Mainitsemani peltisämpylöiden reseptin voit käydä kurkkaamassa vaikka täältä. Niin helppo, että onnistuu varmasti vähän heikommaltakin leipurilta/kokilta.

No comments