Kaivattu hengähdystauko

Lontoo-loman oleellisimpia tavoitteita oli rentoutuminen ja sitä kautta ansaittu hengähdystauko. Yksi iltapäivä lähdettiinkin entisen opiskelukaverini kanssa the mae delin kautta smoothiet kädessä Hyde Parkiin nauttimaan keväisestä päivästä ja vaihtamaan kuulumisia. Tunnelma oli vaihteeksi todellakin kaukana suurkaupungin sykkeestä ja vilinästä. Samalla kaukana myös kaikesta muusta elämän hektisyydestä.

Olen viime kuukaudet tehnyt kiireistä kokoaikatyötä, rampannut Helsingissä tekemässä tutkimusprojektin kautta lukuisia haastatteluja graduani varten, suorittanut yliopistolla Tampereella pakollisen graduseminaarin, jossa oli suurimmaksi osaksi läsnäolopakko ja yrittänyt siinä sivussa myös miettiä muita viimeisteltäviä kursseja, nähnyt kavereita ja nukkunut aivan liian vähän.

Tämä yhdistelmä johti myös jonkinlaiseen jumaloivaan suhteeseen mustan vahvan kahvin kanssa ja epäterveelliseen syömiseen. Jonkin aikaa jaksoin aina panostaa ja syödä hyvin, mutta loppujen lopuksi, kun energiavarat piti väsyneenä ja kiireisenä täyttää jollain oli take out ja sipsipussit aika kovassa huudossa. 10v minä olisi varmasti pitänyt coolina 350gramman Southcream&Onion pussin vetämistä naamaan päivälliseksi, mutta näin hieman lisää vuosia mittariin kerryttäneenä se ei ehkä sittenkään ole niin jees.
Tekemistä riittää edelleen enemmän kuin tarpeeksi, mutta pahin suma on selkeästi nyt selvitetty ja voin ottaa jo huomattavasti rennommin. Olen alkanut vähitellen himoitsemaan sipsin ja kaiken rasvaisen sijaan vihersmoothieita ja kaikkea raikasta, nukkunut enemmän - joskaan en edelleenkään tarpeeksi ja löytänyt aikaa ihan vain olemiselle. Kohta täytyy aloittaa loppukiri, jotta tutkinto olisi mahdollisimman pian valmis, mutta sitä ennen voi hetken vielä nauttia vähän rennommasta elämästä ja kesän alusta!

No comments