Brysselin iltahämärässä

Simpukoiden ja ranskalaisten jälkeen oli hyvä jatkaa Brysselin juomatarjonnan tutkimista auringon vähitellen laskiessa. Meillä oli oppaana Lontoosta mukaan lähteneen (osittain tunkeneen) kaverini tanskalainen kaveri, joka oli Brysselissä harjoittelussa ja tanskalaiseen tapaan hyvin perehtynyt kaupungin tarjoamaan juomapuoleen. Kierrettiinkin mitä söpöimmissä (pojat ei ehkä hyväksyisi tätä sanavalintaa) pikkupubeissa, joihin ei oltaisi ikinä löydetty ilman opastusta tai selkeää vinkkiä.

Ongelmaksi meinasi muodostua ettei oltu varauduttu käteisen suhteen aluksi kovinkaan hyvin ja kortti ei näissä paikoissa juurikaan käynyt. Välillä sitä unohtaa, kuinka riippuvainen kortista onkaan ja käteistä harvemmin, joitain pieniä kolikoita lukunnottamatta, lompakosta löytyy. Selvittiin tästäkin kuitenkin ja päästiin maistelemaan paikallisia oluita.
Auringon laskeudettua löydettiin itsemme taas Grand Placelta, joka on kieltämättä turistimaisuudestaan huolimatta upea aukio niin valoisella kuin hämärässäkin.
Itselleni jäi tästä päivästä Brysselissä sen verran hyvä fiilis, että voisin suositella sitä päiväreissulle vaikkapa juuri Lontoosta. Toistekin voisin mennä, mutta ehkä olisi nyt enemmän kiinnostusta lähteä tutkailemaan muitakin Belgian kaupunkeja.

No comments