Kwai-joen varrella

Nyt kehiin kunnon tbt, nimittäin paluu viime syyskuun Thaimaan reissulle. Vietettiin silloin lomani viimeinen viikonloppu vehreässä Kanchanaburissa, joka teki ainakin allekirjoittaneeseen vaikutuksen. Meillä ei oikeastaan ollut viikonlopulle mitään varsinaista "agendaa", lähinnä vaan hengailtiin super mukavassa hotellissa, nautittiin hyvästä ruuasta, katseltiin maisemia ja pyörittiin ympäriinsä.

Matka osui kaiken kaikkiaan hieman sadekaudelle ja Kanchanaburissa sen ehkä huomasikin parhaiten (Hua Hin/Cha-Am akselilla oli kohtalaisen kuivan kuumaa sadekaudesta huolimatta), mutta se oikeastaan vaan tuntui sopivan meille. Auringostakin päästiin kuitenkin altaalla nauttimaan niin oli lähinnä vain mukavaa, kun ajoittaiset sadekuurot raikasti ilmaa.

Thaimaassa ruoka kuuluu aina parhaimmistoon, se vaan on niin käsittämättömän hyvää. Tuoreita ja värikkäitä raaka-aineita, paljon erilaisia makuja tulisesta raikkaaseen ja vielä olemattomilla hinnoilla. Tämän kaiken pääsee huuhtomaan alas ihanilla tuoreilla hedelmämehuilla, joita lähellekään ei tunnu olevan Suomessa edes mahdollista päästä.

Majoituttiin koko visiitin ajan U Inchantree Kanchanaburissa. Kyseinen hotelli oli aivan täydellisellä paikalla Kwai- joen varrella, palvelu oli todella huomaavaista ja huoneet viihtyisiä. Herkullisen aamupalan pääsee nauttimaan upeissa jokimaisemissa eikä altaallakaan ole hassummat oltavat. Pakko tosin mainita allaolevasta kuvasta, että oli hieman jäätävää kun rauhallisen aamiaisen keskeytti jokilautta, jolla pauhasi täysillä Gloria Gaynorin "I will survive"..

Ajomatkalla takaisin Bangkokiin poikettiin vielä katselemassa maisemia suurelta padolta ja istuttiin sen jälkeen peput puuduksissa autossa kunnes päästiin takaisin suurkaupungin sykkeeseen.

No comments