Aamiainen Lontoossa

Hieman yli viikko sitten Finnairin lento kaarsi Lontoon keskustan yllä kohti Heathrown kenttää kyydissä eräs erittäin kovasti kunnon vapaapäiviä odottava lomailija (minä siis). Lähdin tiistaina hieman aiemmin töistä ja suuntasin suoraan lentokentälle, jossa hauskasti törmäsin Burger Kingissä Glasgow-aikaiseen opiskelukaveriin, jonka kanssa ei oltu nähty vuosiin. Vaihdettiin joutuisasti kuulumisia ja satuttiin vielä olemaan samalla lennolla Lontooseen. Hauska yhteensattuma heti loman alkuun.

Lontoossa kiinnitin heti aluksi huomiota siihen, kuinka keväiseltä siellä tuoksui ja kuinka vihreää kaikkialla oli. Kevät oli siis siinä vaiheessa jo valovuosia Suomea edellä ja olin metrossa aivan into piukeena siitä, että olin 1.vihdoin lomalla ja 2. pitkästä aikaa Briteissä. Illan aikana en juuri tehnyt muuta kuin suuntasin metrolla Sloane Squarin asemalle ja kävelin siitä kaverini asunnolle viettämään rentoa iltaa pizzan ja limun merkeissä. Seuraavana aamuna lähdin kuitenkin aloittamaan rennon päivän heti yhdeksän aikaan paikkaan, jossa olen toistaiseksi aina syönyt yhden parhaista Lontoon tarjoamista aamiaisista..
Nimittäin Piccadillylla sijaitsevaan The Wolseley ravintolaan. Wolseley sijaitsee vanhan pankin/autonäyttelytilan tiloissa the Ritz- hotellin vieressä ja on miljööltään aivan loistava aamiaiseen Lontoossa. Palvelu on nopeaa ja vähäeleistä ja koko tilan täyttää aina vilkas puheensorina, kun turistit, aamiaispalaveria pitävät liikemiehet ja paikalliset vaihtavat aamun kuulumisia. Melu voi välillä yltyä aika kovaksikin, joten sinne  on turha kuvitella menevänsä kuiskailemaan hiljaa hempeitä rakkaansa korvaan.
Juomaksi perinteinen the American, joka tarjoillaan pöytään hopeisessa kannussa, josta riittää useampaankin kupposeen, ja tuoretta vastapuristettua appelsiinimehua. Ruuaksi se, minkä takia tänne välillä innoissani ylipäätään suuntaan ja suostun maksamaan aamiaisesta aika karun hinnan -the Eggs Benedict.
Pehmeä sämpylä, herkullista kinkkua, uppomuna ja reilu annos makoisaa hollandaise-kastiketta. Kuvassa oleva "iso" annos verottaa kukkaroasi £17,5 (+ juomat ja service charge), ei ehkä ihan jokapäiväinen aamiaispaikka.
 The Wolseley on kuuleman mukaan myös hyvä paikka julkkisten bongailuun, mutta itse olen epäonnistunut siinä joka kerta surkeasti sillä en varmaan edes tunnistaisi ketään ja ennen kaikkea olen aina aivan liian keskittynyt nauttimaan ruuastani huomatakseni, mitä tai enemminkin keitä ympärilläni on.

Pöytävaraus on erittäin suositeltavaa ja kannattaa varautua siihen, että varsinkin kahdeksan maihin osuvat ajat varataan usein täyteen jopa viikkoja etukäteen.

The Wolseley

No comments