Bruxelles

Vietettyäni päivän Lontoossa oli aamulla suuntana St.Pancrass International ja Eurostar-juna Brysseliin. Toisin kuin lentokoneissa se pirun kanavan ali menevä tunneli vetää mun korvat aina ihan lukkoon. Korvat lukossa saavuimme tälläkin kertaa aamupäivästä aurinkoiseen Belgian pääkaupunkiin.

Oltiin ehditty olla Brysselissä varmaan tunti, kun haalin jo käteeni ranskalaisia läjällä majoneesia ja kuvittelin taas osaavani sointuisasti lausua "ranskalaisittain" r-kirjaimen..frites mon ami!
Brysselissä oli hauska bongailla erilaisia taideteoksia talojen seiniltä ja tulipahan taas hyvänä muistutuksena, että tintti on tosiaan belgialainen..oooh, c'est Tintin!
Kun Belgiassa oltiin niin oli tietenkin pakko syödä myös vohveleita ja suklaata. Hyvää, mutta itselle ehkä liian äklöä tuolla suklaamäärällä ja pirun epäkätevä syödä liikkuessa tuolla haarukalla.
Koko kaupungissa oli jotenkin seesteinen ja rauhallinen tunnelma, vaikka vähän väliä vastaan tulikin poliiseja ja ajoittain hyvin vahvasti aseistautuneita sotilaitakin. En tiedä johtuiko seesteinen olo tästä huolimatta helatorstain tuomasta kaupungin rauhallisuudesta vai siitä, että oltiin maisteltu pari lasia belgialaisia oluita. Oluesta on muuten ilmeisesti tullut oleellinen osa ulkomaan lomiani..tai sitten se vaan kuului Saksaan ja Belgiaan.
Bisse ei kuitenkaan, ainakaan tällä neidolla, pidä nälkää loitolla, joten maistelut kivoissa pikkupaikoissa piti keskeyttää hetkeksi jotta saatiin ruokaa. Brysselissä kun oltiin niin pitihän sitä tietenkin syödä moules frites. Simpukoita (valkosipulilla) ja raneja. Oi namm! Meillä myös kävi ilmojen puolesta niin loistava tuuri, että pystyttiin syömään aurinkoisella terassilla ulkona ja seuraamaan vierestä kulkevaa ihmisvälinää ennen kuin jatkettiin rentoa kaupungilla kiertelyä..

No comments