minä valmistuin!

Tiedän, että tämä on nyt mainittu blogissa jo useampaan kertaan, mutta nyt se on virallista ja tutkintotodistus kädessä. Minä valmistuin!
Tästä tulee oikein kunnon Marika-fest, koska olen aika lailla joka kuvassa joka omalla (huonolla) kamerallani on otettu. Saan jossain vaiheessa poikaystäväni vanhempien toimesta loistokameralla otetut biljoona kuvaa, mutta toistaiseksi täytyy tyytyä näihin. Tässä vaiheessa on ehkä myös hyvä mainita, että meidän yliopisto ei 'harrasta' niitä hattuja joten niitä ei keneltäkään päästä löytynyt enkä usko, että jäätiin siinä mitenkään kauheasti paitsi.
Valmistujaisseremonia meni itse asiassa yllättävän sujuvasti loppujen lopuksi ja suuri joukko ihmisiä valui kuin liukuhihnalla eteen saamaan kopautuksen vanhasta hatusta päähän, hupun pään yli ja punaisen tötterön käteen. Omat vanhempani eivät valitettavasti päässeet paikalle joten rekrytoin kaksi hyvää ystävääni, jotka itse valmistuvat myöhempänä ajankohtana, toimimaan 'varavanhempina'. Perhepotretti siispä päätyi näyttämään tältä:
Hyvin tyylikäs ja nuorekas perhe. Molemmat hoitivat kyllä 'hommansa' niin hyvin ruusukimppua myöten etten missään vaiheessa tuntenut oloani mitenkään hylätyksi tai yksinäiseksi.
Sen sijaan näytin ilmeisesti äärimmäiseltä tyytyväiseltä itseeni katsellessani meidän hienoa todistusta (joka oli kirjoitettu pääosin latinaksi). Ainakin jos tähän kuvaan on uskominen. Huomaa hienosti haarojenväliin tungettu tötterö.
Vastoin kaikkia odotuksia taivaalta ei satanut sangoittain vettä eikä tuuli puhaltanut hiuksia ympäriinsä. Sen sijaan päästiin nauttimaan ihanasta auringonpaisteesta ja kunnon lämmöstä koko päivän ajan! Tämä tosin meinasi, että musta kaapu/viitta alkoi pian tuntua hieman turhan lämpimältä. 
Täytyy myös myöntää, että olen joskus hieman kärsimätön tapaus. Jaksan nätisti hymyillä kuvissa tietyn aikaa jonka jälkeen alkaa tapahtua jotain tälläistä..
..tai tälläistä..
Kaunista.

Monen kuvan ja kaapujen luovutuksen jälkeen otettiin vielä viimeinen 'taisto' päärakennuksen portilla ja sitten se oli siinä. Yliopiston päärakennus ihanine muistoineen jäi ainakin toistaiseksi taakse.
Tämäkin postaus on ehkä osuvaa lopettaa samoilla sävelillä kuin meidän seremoniakin lopetettiin ja jonka tahdissa käveltiin hienosta salista ulos tapaamaan drinkin merkeissä ystäviä ja vanhempia. Yliopistolta kieltämättä aika loistava musiikki-veto.


Jos olet muuten oikein utelias niin esimerkiksi Glasgown yliopiston valmistujaisia voi katsoa netin kautta livenä, samasta paikasta voi myös katsoa jo menneitä valmistujaisia nauhoituksina. Jos tämä kiinnostaa niin klikkaa itsesi TÄNNE.

4 comments

 1. Onnea valmistumisesta! Tuolla on kyllä todella hienon näköistä. Mulla on gradu jo valmis ja tarkistuksessa, mutta itse valmistuminen menee kesän yli.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos!:) ja onnittelut sinullekin, varmaan aika hyvä fiilis kun gradu on paketissa!

   Delete
 2. Onnittelut vielä valmistumisen johdosta! Se kaapu tuntui aika juhlalliselta.. lakki lähinnä sotki kampauksen, eikä pysynyt päässä ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Se kaapu tuntui hyvin Harry Potter meiningiltä, mikä toki oli hauskaa:) Juu, itseäni ei yhtään häirinnyt tuo hattujen poisjäänti!

   Delete