sun fun

Aamuvuoroviikoissa on aina se hyvä puoli, että työt päättyvät kahdelta joten aikaa jää hyvin muuhunkin. Eilen piipahdin vain nopeasti kotona töiden jälkeen puhdistamassa tehtaan pölyt ihosta ja suuntasin ystäväni kanssa satamaan nauttimaan Suomen kesäsäästä parhaimmillaan. Tämä on sinänsä harvinainen kesä, että ollaan molemmat ensimmäistä kertaa noin viiteen vuoteen viettämässä kesää samassa kaupungissa. Aiemmat viisi vuotta kun ovat menneet, jos eivät eri maissa, niin ainakin eri kaupungeissa työn touhussa jolloin ei ole oikein ehtinyt näkemäänkään kunnolla.

The good thing about morning shifts at work is that the work part of the day ends at 2pm leaving you with plenty of time to do other things. Yesterday I dropped by home after work to quickly freshen up before heading out to the harbour with my friend with a 'mission' to enjoy this lovely Finnish summer weather at its best. This is a rare summer in a sense that it's is the first time in about five years that we both are spending the summer in the same city. For the past five years, if we haven't been in different countries, we've been in different cities working and  haven't even managed to see each other very often. 
Ensimmäisenä istahdettiin kylmien juomien kera terassille 'parantamaan maailmaa' ja juoruamaan kaikesta mahdollisesta.. 

..jonka jälkeen armottoman auringonpaisteen paahtamina päätettiin siirtyä läheisen laivan kannelle varjoisampaan paikkaan istumaan ja napostelemaan 'skotti-tyyliin' valmistettuja herkkuja (uppopaistettuja siis)
Korista löytyi mm. kanaa, jalapeño-juusto mötiköitä, mozzarellatikkuja, sipulirenkaita ja ehkä kaksi porkkanaa (niitä ei sentään oltu paistettu rasvassa). Ihan kaikki ei kahteen mahaan uponnut ja dipitkin loppui kesken..
Hetken istuskelun ja lokkien seuraamisen jälkeen päätettiin välttää jo pari kertaa varmalta näyttänyt 'lokin kakkelit niskassa' tilanne ja lähdettiin mahat mukavan täysinä kävelemään läheiseen puistoon.. 
..jossa osuttiin tuurilla paikallisten vesiurkujen vartin 'musiikkinäytökseen'
Tämän jälkeen tehtiin vielä pieni kierros keskustassa jonka jälkeen allekirjoittaneen oli aika lähteä tallustelemaan parin kilometrin matkaa kotiin ja nukkumaan. Ihanan rennon ja hauskan kesäpäivän jälkeen uni maittoikin kummasti. Ei edes häirinnyt, että ulkona oli vielä siihen aikaan täysin valoisaa. 

Toivottavasti tähän kesään mahtuu tälläisiä päiviä monta lisää!

Miten te olette viettäneet näitä ensimmäisiä kesäpäiviä?

2 comments

 1. Uu, nam miten kesäisiä kuvia! :)itellä ekat päivät mennyt kotona löhöillessä! töihin meen vasta kesäkuun puolivälissä.

  http://mmilya.blogspot.fi <- Muakin saa tulla moikkaamaan ja liity ihmeessä lukijaksi jos tykkäsit! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sähän saat sitten nauttia kesästä vielä jonkun aikaa rennosti!:) pitääpi käydä kurkkaamassa!

   Delete