Namit pekoni-juusto sienet

Lauantain kunniaksi luvassa on nopea reseptivinkki. Olin jokunen aika sitten pienessä paniikissa kaupassa yrittämässä keksiä iltavuoroon jotain herkullista evästä. Katse osui nopeasti jättikokoisiin sieniin (jotkut niistä oli varmaan doupattu paremmin kuin DDR:n urheilijat konsanaan) ja totesin, että olisi helppoa ja nopeaa tunkea vaan niiden sisään jotain hyvää ja laittaa koko hoito uuniin. Näin tein ja lopputulos oli todella herkkua. Kannattaa kokeilla, jos olet yhtään sienten ystävä.

Tätä helppoa reseptiä varten tarvitset:
sieniä (ylläri)
aurinkokuivattua tomaattia
pekonia
mozzarellajuustoraastetta
tuoretta persiljaa
oliiviöljyä

1. Laita uuni n. 200 asteeseen. Nappase sienistä varret irti, sivele 'hatut' kevyesti oliiviöljyllä ja aseta pellille.
2. Ruskista pekoni. Itse laitoin yhden siivun per sieni, mutta villimmäksikin voi heittäytyä.
3. Tunge pekonit sieniin ja lisää päälle haluamasi määrä aurinkokuivattua tomaattia ja juustoraastetta.
4. Laita sienet uuniin ja anna niiden olla kunnes juusto on kunnolla sulanut. Vaatii siis hieman kyttäilyä.
 5. Leikkaa persilja pieneksi, ripottele valmiiden sienten päälle ja tadaa..
..sinulla on valmiina herkullinen alkupala/naposteltava tai vaikkapa pääruoka, jos ne kaikki eksyvät omaan suuhusi.

Hyviä nautiskelun hetkiä!

2 comments

  1. Huhheijjaa kun tuli nalka! Aikamoista herkkua varmasti! :) Ma tykkaan tehda herkkusienia, johon laitetaan aurajuustoa ja pekonia ja sitten kypsennetaan grillissa. Namnamnamnam :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oijoi, pitääkin kokeilla tota aurajuustoa enskerralla!:D

      Delete